Видове кредитни карти

● 28. 03. 2014

Често хората бъркат понятието за разплащане с карти с кредитна карта, която е донякъде подвеждащо - кредитна карта е кредитна карта, но кредитна карта " кредитна карта " не може да бъде. Кредитни карти, всяка карта, която се използва за безналично плащане сделка и кредитната карта принадлежи към кравето кредитна карта, дебитна карта и кредитна карта на. История на кредитни карти

Самата първата кредитна карта в света е бил освободен в САЩ (разбира се) на телефонната компания и е изработена от ламарина. Позволи на своите собственици да плащат за телефонни услуги и изпращане на факсове. Това се случи през 1914 година. По-малко от четиридесет години по-късно, дойде една американска банка на пазара с десния кредитната карта, но издателство е доста скъпо и затова е спряно производството. След десет години, идеята хванат друга банка в САЩ, както и че той е в състояние да реализира идеята, така че е успех както за банките, така и за потребителите. Въпреки кредитни карти във Великобритания достигна до Европа. Къде може да се разпространява бързо.

Както вече бе споменато във въведението, кредитните карти са разделени от клирингови дебитни, кредитни и заплащане. Дебитна е тази, която придава на текущата сметка. Носителите позволява не само безкасово плащане, но също така избират от банкомат. Той е такъв ключ към разплащателна сметка, където собственикът управлява финансите му. Можете да изберете само сумата, която е налична в сметката, или дори повече, ако овърдрафтът е настроен.

Кредитните карти се използват и за безналични плащания, но се използват по банков път. Картата, която стигна до определен лимит всеки месец. Тя е до вас дали да се изчерпи. Тогава дойде заедно с фактуриране бележка за плащане. Винаги кредитна карта също е свързан гратисен период, в който да върне парите, ако не плащат нищо допълнително. Кредитните карти са подходящи като парични резерви и много хора се използват в чужбина.

Charge карта е доста сходен с кредитна карта, освен, че не съществува възможност за разделяне на вноски и плащането трябва да се случва в продължение на две седмици до един месец. Този тип карти често се използва от фирми за техните служители, които пътуват често и трябва да плащат гориво, пътуване или настаняване.

Кредитните карти също са разделени в зависимост от технологията на производство, на магнитна лента карта, това е класически ивица пластмасова карта е черно и им дава наистина се прилага навсякъде, където устройството с читателя. За съжаление, най-малкото осигури. Други карти са карти с чип, което е такова, метална кутия. Това е допълнително идентифициране, така че е по-безопасно. Днес банките, а не магнитни и чип, карта, издадена хибрид, съдържащ както магнитна лента и чип. Картата е по-безопасно и може да бъде платена с точката, където съоръжение като лента и чип. Окончателното тип карти съгласно технологията на производство, картата е щампован, който е повдигнат пластично код. Предимства пред другите е, че той идва да се прилагат на места, оборудвани с желязото.