Трикове в договорите за заем

● 01. 04. 2014

Може би всеки, който някога пари назаем, а когато той не е бил традиционен заем, така че дори и малка или голяма сума, например от един приятел. Но с такива заеми nesepisujete всеки договор и полагащия му възстановяване е пряко пропорционално на силата на този приятелски отношения. Тя е различна, когато се вземат пари на заем от банка или институция от небанковия сектор. Вече има изготвен договор и евентуалното му неспазване може да доведе до вас често неприятни наказания. Срещу заема като такъв не е много да се спори, ако ви вземат пари за смислени неща (недвижими имоти, жилища, необходимо оборудване в апартамент...), само, че гореспоменатият договор може да се превърне в една голяма трудност. Кой извади заем, така че той знае какво говори. Документ Multi - страница, в която хора без юридическо образование трудно може подкован, така че договорът може да стане неразбираем и последващо заем причина за семейна трагедия. Колко пъти човек подписва договор без старателно интересуват от важна информация, която съдържа. Затова Какво се съсредоточи, така че не са изненадани от неочаквани последици набързо подписаха договора за кредит?

заемодателят

Той вече напред определя нивото на риск. Очаквайте справедливи условия за известните и утвърдени на нашия пазар банкови компании. Въпреки че те не винаги могат да гарантират по-малко сложен от заеми от непознати и често анонимни субекти, но ако ви дам заем на физическо лице, което не знаеш нищо и сте запознати с нея чрез обяви във вестници, и може буквално да се каже за проблеми. И не го направят, дори в случая, когато лицето ви препоръчваме финансов съветник от приятел. Понякога това се случва, че само ще направи дружеството, което е гарантирано високи комисионни. С други думи, заемът трябва да се прилага за една голяма фирма с много служители и много клонове.

Таксата за заем за предоставяне на

Проблемът дали получавате желаната сума е свързана предимно частни кредитори, така че да се даде особено внимание. В противен случай, тя може да се случи, че се кандидатства за заем в размер на 20000 евро, но получават само 15 000, с останалата част от таксата за заема.

Условията за предоставяне на кредити и неговото предназначение

Пазете се, ако случайно не се вземат (и не подпише) заем за специфични цели - като например да плати за ремонта на апартамента. Когато след това да използвате парите по различен начин, така че да основе престъпно поведение. Подобен случай може да възникне, ако се сключване на договор, подадени до придобиването на специално предназначение на специфични стоки или услуги. Тогава не е нужно парите, които получават най-малко, но продавачите.

Брой вноски и платена сума

Голям и често умело прикрита проблем е броят на вноските и особено след като, когато започнете да плати. Ами сигурен за датата на първата вноска, защото тя може да се скрие по време на заема. В крайна сметка, вашият доставчик ще даде по-малко, отколкото си мислите. И не забравяйте да проверите дали сте платили първата вноска възстановяването на лихви, неустойки или който изкупва сума назаем. След това може да се случи, че след погасяване на кредита ти дължа повече, отколкото си назаем.

Лихви, годишният процент на разходите

Във връзка със заемите обсъдени годишния процент на разходите е нищо друго, освен годишния процент на разходите. Тя наистина има решаваща позиция за оценка на разходите, които са свързани с този заем, но много повече ще ви кажа общата сума, която плащате за целия заем. Понякога те могат да бъдат изгодно контингент интерес във всеки период от време, например, ви плащат първите три месеца на 1%, което е 12% годишно, а след това 3% на месец и това е равна на годишните разходи от 36 %.

санкции

Отново няма друг избор, освен да предупреди срещу заеми от неизвестни и неизпитани лица и институции. Сега те са най-често се срещне с договори построени така, че е практически невъзможно да се срещнат. Това не означава, че потенциалните глоби и санкции не се фокусират дори реномирани фирми, но има най-малко може да се предположи, че това не е намерението. И повярвайте ми, на договорна неустойка цялата заем много по-скъпо!

рефер

Не, ние наистина не говорим за спорт. Старателно разпитвайте кой ще съди човек, в случай на спор с вашия кредитор, ако се регистрирате заедно с кредита, както и клаузата за арбитраж. Може би дори и от факта, че в случай на арбитраж, който не трябва да бъде защитен от потребителя точно според закона, а по-скоро, че човек може да бъде със седалище в другия край на страната и така ще си позиция в спора по-скоро отслабва.

Таксите за специално управление на сметката, застрахователни такси и т.н.

Всеки кредит може да бъде все по- скъпа, особено много популярни такси сметка, различни видове застраховане и презастраховане, и т.н. Тези и всички допълнителни разходи трябва да бъдат включени във всеки договор - ясно и разбираемо!

обратно изкупуване, отказ, прекратяване на процеса на възлагане на

Можете абсолютно трябва да знаят какво се случва, когато ви изпълни някаква опция. Това е задължителен елемент, който трябва да съдържа всяко споразумение за заем. Ако това не стане, далеч от нея.

Други разпоредби

Това магическо може да включва всеки договор. Но внимавайте! Той беше тук, че може да се скрие договорености, които ще променят характера на целия договор, за да ви вреди! Ако не ви харесва нещо, така че да направим всичко два пъти, преди да бързам да чакате и не подписвай нищо - въпреки че аз разбирам, че за много хора, перспективата на придобиване "пакет" на пари много съблазнително! Ненадежден продавач ще те бутна да подпише веднага, набързо и без четене чрез дългосрочен план. Да, и доставчиците във формата на добре известна банка ще настояват за вас (тъй като тя е за тях да търгуват, на която те печелят едва сега), но в противен случай ще ви даде достатъчно време за подробно запознаване не само с допълненията към него, но на цялото споразумение.