Той има смисъл да кредитното застраховане

● 02. 04. 2014

Всички онези, които кандидатствали за кредит, те познават ситуацията. Почти всеки заем ви офицер банков кредит или служител на компанията се опитва препоръка да " принудят " застраховка. Няма значение дали става дума за потребителски кредит, ипотечен кредит или кредитна карта. Кредитни застраховки е финансов посредник много доходен бизнес. От друга страна, следва да се отбележи, че тя е също и средство за намаляване на риска, няма да бъде в състояние да изплати заема в бъдеще. Въпреки това, много клиенти са трудно да се отървете от убеждението, че застраховането на кредити не е нищо повече от хвърлят няколко стотин или хиляди евро всеки месец.

В някои случаи застраховката на кредити има смисъл и когато той наистина е загуба на пари?

Първо, необходимо е да погледнете какво всъщност кредитно застраховане оферти. Можем да кажем, че степента на покритие, има три вида кредитни застраховки: смърт, трайна нетрудоспособност.

в случай на смърт, трайна нетрудоспособност и неработоспособност и трети тип е вече споменатите елементи, както и увеличаване на загубата на работни места. Никой не може да налага никакъв вид застраховка, изборът е изцяло зависи от вас. Окончателният избор следва да бъде напълно използваем във ваша полза.

Когато дадена кредитна застрахователната полица мислиш?

Наистина си струва да мисля за кредитно застраховане в случай, че имате във вашия квартал или сред близки роднини на някой, който е силно зависима от доходите си (по отношение на например съпруг и дете на издръжка), и от кого всяко трагична или неочаквано събитие (смърт, нараняване, загуба на работни места), причинени буквално екзистенциални проблеми. Необходимостта за кредитно застраховане са засилено от факта, че тези проблеми се усложнява от липсата на финансови резерви, на които би било възможно да се изплати заема.

Коя кредитна застраховка, която да избера?

Когато той спомена рискове, би било добре да се забавляват дори и въпросът за какъв вид кредитно застраховане, за да изберете. Отговорът ще бъде много повлияна от факта, че имате договор за застраховка живот и какви неочаквани събития ще покрият този продукт.

Което с други думи означава, че ако вашата застраховка живот "договорен " за покриване на риска от смърт или трайна загуба на трудоспособност, но тя не включва отпуск по болест или притежават необходимата финансова осигуреност, необходима за покриване на липсата на приходи поради, за да работят, сериозно да обмислят кредитно застраховане вариант, които са покрити с негативни последици, причинени от уврежданията. Ако са налице тези неприятни обстоятелства, като например вашата застрахователна компания ще изплати заема.

Ако имате във вашата застраховка живот, за да покрие всички рискове, или обмислят подходящи размери по отношение на нови заеми на хоризонта на уреждане на застраховка живот, и да се опитаме да мислим за сумата, която ще плати за продукта всеки месец. Цена за всички рискове, може да бъде за ток и смята вашата по-висока, отколкото за кредитно застраховане живот и е определено си струва да се избере най- евтиния вариант. Това е особено вярно за ипотеки, до която хората често се договарят дори " обикновената " застраховка живот, която в много случаи те плащат повече, отколкото би било за кредитно застраховане. И повярвай ми, понякога е възможно да се спести до няколко стотин евро на месец (в зависимост от индивидуалните си финансови продукти и техните условия).

То може да бъде ненужно кредитно застраховане?

Разбира се, по-горе написано показва, че вие кредитно застраховане, не може да се интересуват, ако сте в състояние да за малка монета, за да покрива различни рискове на друго място (друг вид предпазители). Същата ситуация се случва, когато искате да се заемат сравнително малко пари и вие сте в състояние да плати тази сума всеки месец и по време на всяко неработоспособност или ако загубите работата си. Кредитни застраховки, които не се изисква, ако загубата може да представи доходи да плащат целия заем наведнъж - например, в такъв случай ще бъде ситуации, когато ви връзва завършва шестгодишен период с икономии и ще имате парите, включително държавна помощ на разположение по всяко време.

Как да се запишете на кредитното застраховане?

Ако решите да затворите кредитно застраховане, вие определено ще дойде по-удобно практика доказан начин да се спаси. Актуалния кредитен застраховката е много често извънгабаритни и това се прави главно за кредитните карти. В рамките на продукта, който са осигурени така на значително по -голямо количество, отколкото е необходимо и логично има и увеличение на цените. Как да действате, за да не плащате излишни пари?

Попитайте човека, които вие ще искате да затворите кредитно застраховане, за да ви даде най- продукт " усилие ", направени за измерване, т.е. сумата, която искате наистина да сключи застраховка, а не нещо, което някой от масата изчислява някои статистически данни. Много примери от практиката доказва, че по този начин е възможно да се спести до 30 процента от застраховка. Въпреки това, този подход може да се използва както преди подписването на договора и по време на срока на полицата. Просто се обадете на линия за обслужване на клиенти на компанията, за която са договорили продукт и обявява намерението си да прекрати застраховката за кредит. Работник от другата страна на телефона, със сигурност ще се опита да запази клиент често предлагат значителни отстъпки при запазване на застрахователната сума и степента на рисковете, покрити.