Тя е по-добре да плати лизинг или финансиране на собствените си жилища

● 02. 04. 2014

Вие стоите пред въпроса дали е по-добре да живеят в жилище под наем или собствен жилищно финансиране? Определено правилният отговор за всички там. Да, но и двата варианта донесат по-добър съдия за себе си какво конкретно ще бъде по-добре за вас.

Притежавате собствен дом или да наемете?

Живеят в собствения си апартамент или къща има много предимства. Важното е как ще се възползвам от тази жилища. Ако имате достатъчно пари за него, живее в свой собствен винаги е за предпочитане. Вие не ще трябва да плащат наем.

И какво, ако не притежавате жилище и вие ще трябва да вземат ипотечен кредит или строителство заем? Днес, месечната погасяване на жилищен кредит, често (но не винаги и във всички региони) по-висока от цената на наема. Ето защо много хора избират да си жилища, което им дава по-голямо чувство на сигурност.

Защо хората се страхуват от ипотеки?

Хората често се страхуват да се вземе ипотечен кредит с факта, че те имат опасения за това, което ще бъде ситуацията в бъдеще, може би 10, 20 или 30 години. Разбира се, че е разумно да се обърне към ипотека с повишено внимание. От друга страна, не се плашат голяма несигурност и, че вашата ипотека плащане ще се промени чак толкова много. А много по-голяма промяна, вероятно ще чака на цената на един имот под наем. Това може да бъде много по-голям, но може значително да се намали. Това зависи от това каква е ситуацията на пазара на недвижими имоти.

U от притежаването на дом за ипотека плаши хората и че те генерират дългосрочен ангажимент, и че ако те не плащат, банката ще ги вземе покрив над главата си. Но това е един риск, тъй като, ако не плати наема. Също така, никога не им позволявайте да живеят свободно.

Предимството е възможността да се наеме да улесни преминаването към по-евтина (може би по-малко) плоски и дори и така проблеми с плащане на големи суми.

Private Housing: Ще инвестираме във вашата

Голямото предимство на притежаване на жилище закупено с ипотека е, че ти ги върна при него, той ще бъде ваш имот. Вие ще имате най- дълбока старост и осигуряване с жилища, които никой не приема, наред с други неща, че няма какво да се отнасят техните роднини.

Private жилища също може да се реконструира и прекроявам да ви хареса. Постигне по-добро начало, че ще отговарят на всички. Не е нужно да се притеснявате и че наемодателят няма да удължи договора.

И какви са ползите от наем?

Ако искате да се запази гъвкавостта, който ви позволява да се движат, да речем, за работа, тя ще бъде по-добре за вас да се наемат. Сключи договор за постоянно или временно (по-малко време) и лесно, без големи усложнения в краткосрочен план ходове.

Ако живеете в жилище под наем, не е нужно да се занимава с поддръжка на имота. Всичко свързано с поддържането или възстановяването на имота трябва да се извършва от собственика.

Лизинговите срещу собствения си дом с ипотека от икономическа гледна точка

Above, сме очертали предимствата и недостатъците от притежаването на жилище с ипотека и отдаване под наем. Ние обаче не отговори,null, на пръв поглед прост въпрос: Какво ви води в крайна сметка по-евтино?

На въпрос кой вариант е по-евтино, не можем да отговорим. Крайната стойност на двете решения се влияе от много фактори. Те включват определено време, лихвени проценти, регион и т.н.

За някои това може да бъде много по-високи ипотечни плащания от наем на имот. Вие също може да са открили, че погасителна ипотека няма да има достатъчно пари, или че вашата банка няма да одобри ипотека. Тогава няма да има проблем.

Като цяло, в момента тя е сумата на разходите за живот финансово изгоден лизинг. Цени, обаче, могат да се променят в бъдеще, и ако наемът е значително по -скъпо, то ще бъде финансово по- изгодно да притежават един апартамент на ипотека. И все пак там е предимството на сигурност собствено жилище, което е от съществено значение за много хора.