Тъй като банките се опитват да обърка клиентите с ипотеки

● 30. 03. 2014

Придобиване на ипотечен заем е доста сериозен въпрос, който може да има лоши последици в случай на неизпълнение на дължимата сума. Наскоро, общо намаляват лихвените проценти по ипотечните кредити, а банките непрекъснато търсят начини да дават пари на клиентите чрез използване на различни такси. Най- логична стъпка би било, ако са били взети всички такси по заеми под внимание в разгара на лихвените проценти, обаче, в повечето случаи това не е клиент банкова институция ще плати сумата от скрити такси. В допълнение, банките се опитват да примамят клиенти с действията, които са в крайна сметка изгодно за тях. В тази статия ще се опитаме да разкрие някои нелоялни и подвеждащи практики, които други хора могат да избегнат потенциални грешки при избора на ипотечен кредит и банкови институции.

Банката предлага бонус за лоялност, която е определена сума пари, ако клиентът на банката ще имат ипотечни кредити по-дълъг от десет години. Ипотечни консултанти често преброени, докато бонусът вече в последната вноска, но този бонус може да бъде получена само след дълъг период от време. В този случай, обаче, не отразява стойността на парите за периода от време, което изминава, докато получаване на пари.

Този бонус със сигурност ще има напълно различна стойност от него, като че ли е имало в момента. Много клиенти тогава никой бонус изобщо. При прекратяване на фиксиране, което често се определя на три или пет години, банкова институция предлага лихвен процент, който не съответства на настоящата ситуация на пазара и повечето от другите банки да се рефинансират предлагат много по-добър лихвен процент. Особен интерес ще бъде на други банкови клиенти, които редовно погасява заема си, защото тя представлява много по-малък риск. Ако след това искате да използвате посочените по-горе бонус за лоялност, тогава ще трябва да се опита с домашната ви банка, за да преговаря за намаляване на лихвените проценти по нивото на конкуренцията с факта, че успехът със сигурност не е гарантирана и резултатът не е сигурно. Банката може да обмисли дали не е по-добре за прехода към конкуренцията, тъй като щеше да е еднократен бонус плащане не може да се отплати. Ето защо този бонус не трябва да се приспадне от действителния размер на месечните плащания, в резултат би било нелогично и подвеждаща. Бонус за лоялност може да се опише по-скоро като маркетингов примамка. Ако парите е за лоялност трябва vplatit, банкови институции ще трябва да гарантират, че той ще призове конкурентна оферта в края на фиксиране, което е разбира се много малко вероятно.

Други банки могат бързо да намалят лихвения процент, ако те имат специална застраховка. Тази стъпка е, разбира се, вашата логика, защото на клиента с възможност да плати застраховката за банката изглежда е много по-малко рисковано, отколкото би било за тях изглеждаше клиент без такава застраховка. Освен това, като клиент на защитата на застрахователно плащане все още може да предложи значително по-нисък лихвен процент. Но противно на логиката е, че застраховката за защита на плащане често трябва да го направи за цена, която е твърде висока. Този вид застраховка не предполага допълнителна защита срещу други събития от живота. Друг минус е, че този вид застраховка клиенти трябва да платят еднократно. Такава застраховка често е на стойност няколко десетки хиляди евро, резултатът със сигурност не е незначителна фигура. И отново се натъкваме на проблем когато застрахователните брокери на месечни вноски и не са взети предвид времевия аспект на пари. Също така, такси за управление на ипотечен кредит е сравнително последните обсъждани въпроси. Тези такси са започнали да преследват няколко различни инициативи, които се опитват да се борят с тях. Много банки са решили вместо да такса за управление на ипотечен кредит отменена.

Ипотечен кредит, клиентът трябва да се установи разплащателна сметка. С него отново да плащат за неговото ръководство, което може да се дължи на спокойно фигура от три цифри. Има някои изключения от това правило, което за откриване на разплащателна сметка без такса изискана. За големите банки, тази позиция може да бъде няколко десетки евро на месец можете да намерите доста неизгодно положение по-малки ипотечни заеми, по които клиентите трябва да бъдат внимателни и да държи под око на вас да ненужно да се налага да плащат допълнителни такси. По този начин, ако банките се нуждаят от ипотечен кредит дори и откриване на банкова сметка, то в идеалния случай трябва да бъде без допълнително заплащане.

Сред класическите объркващи елементи включват т.нар процент " от ". С това ние всички ще се срещнем някъде. Маркетингови дипляни казва, че процентът на голямо ниво може да се постигне, обаче, след като са влезли в контакт с банки и банкери често се научат, че за нашите цели можем да получим съвсем различен лихвен процент, който, разбира се, ще бъде много по- висока от тази на ние сме заявили интерес. Банката се дължи на тази пазарна опитва да привлече клиенти за понижаване на лихвените проценти стратегия. Но резултатът излиза нещо друго и да губят интерес към продукта, обаче, сме инвестирали време никога да не се върне. Банките със сигурност може да проучи финансовото състояние на кандидатите за ипотечен кредит, защото банките не могат да се нуждаят от лоши кредити и които не плащат клиентите. Всъщност, това е и в наш интерес, че банката избра подходящ клиенти, защото банковите институции, тогава ще трябва да повиши лихвените проценти по неуредени салда поради безотговорни клиенти.

Банкови институции стават все по заеми и да печелят такси потресаваща сума. Аз все още ще бъде в по-дългосрочен план, за да преосмисли стратегията си, защото има нови банки, които ще бъдат в състояние да предложи на потенциалните клиенти много по-добри условия и старите консервативни банки, не би трябвало да правя това темпо, които биха могли лесно да почука. Ситуацията на пазара за ипотечни кредити също да помогне независими ипотечни консултанти, които ефективно да сравняват лихвените проценти по отделните банкови институции и предлагат най-доброто лихвен процент. Много от тях също са в състояние да преговаря с банката малко по-нисък лихвен процент от това, което ще се окаже един обикновен гражданин.