Спирала риск дълг и как да го избегнем

● 01. 04. 2014

Хората наскоро нека надрастване дълг над главата си и да влязат в неприятна дълга спирала или капан дълг. Подобна ситуация възниква, когато неблагоприятно финансово положение, да опитате да решите други заеми, които просто нямат шанс да се възстанови. Но как може да се избегне такава ситуация? Това със сигурност не е прекалено сложно. Просто винаги мислим внимателно за това дали имате нужда от заем на всички. Това, разбира се, все още трябва да се реши, преди да вземат заем.

Най -важният въпрос, трябва да се чете, ако сте наистина от съществено значение за това, което назаем пари, за да улови. Може би, защото обикновен заем на почивка в най-лошия случай да дойде тихо IO целия имот, който със сигурност е много по- ясно, че нещата не са на стойност на пределната назаем. Ако трябва да настояват, че без допълнително пари не може да се направи, трябва да осигури поне такава височина и дължина на погасителните вноски, за да бъде в състояние да изплати заем пари при никакви обстоятелства, дори и най-неблагоприятни.

Кредиторите и техните практики

Като сравнително важна информация е, че тя е всичко в който сте заемане на пари и при какви условия. Във финансовия пазар, ще намерите голямо разнообразие от банкови и небанкови институции, сред които можете да изберете свободно. Достоверността на отделните кредитори може да се провери на сайта на банковата асоциация за банкови заеми и уебсайт Leasing и финансите асоциация за небанкови заеми.

Доста голямо неудобство има лихвари, които все още съществуват. Поради това трябва да се избегнат каквито и да било лесно достъпни и бързи заеми без никакво задължение да доказва размера на доходите, тъй като такива продукти могат да се месят в наистина голям неудобство, тъй като тези заеми са свързани с високи лихви и значителни глоби проблеми с погасяване. Когато влиза в договор, който трябва да го проучи внимателно, тъй като е важно да се знае какво всъщност съдържа и ако това не е измама. Също така, че си струва да се провери височината на глоби и лихви.

Във всеки случай, не се вземе заем, за да изплати дълг

Кредит, за да изплати предишните дългове са платени и със сигурност води право в дългова спирала. Освен това, ако имате множество заеми или може би вписване в регистъра на длъжниците, а след това ще се доверят един на друг означава много по-лоши условия. Може да повиши лихвения процент, заемодателят ще изисква обезпечение и други подобни. Също така, можете да не заема за определени банкови институции получите. Месечни вноски височина дори може да нарасне до такива размери, че са направили дори да се влоши сегашната си ситуация и всеки месец ще бъде в още по-големи губещи от както е било досега. Дълг заплашва да спирала главата, когато се опитвате да комбинирате няколко видове кредити, като задължително предназначение потребителски кредити, погасителни покупки на стоки или заемане на пари бързо изчерпва след плащане. След като носиш заредени повече заеми, само, че имате нужда само болни, загубили работата си или е развел с партньор и да получите в сериозни финансови проблеми, които много бързо могат да излязат извън контрол.

Кредитополучателя, докато човек може да стане доста лесно, просто точно навреме, не да плати глоба за шофиране незаконно или забрави определения срок да върне парите на заем чрез банкова кредитна карта. Глобите за забавени скок на наистина бързо и фактурирани суми са малко по-високи, отколкото трябва да си представим. След срещнете някакви затруднения при финансови условия, вие трябва да започнете да се справи веднага, тъй като те се появят. Идеалът е да се преговаря директно със заемодателя, тъй като то също може да има своя положителен ефект. Колкото по-скоро на кредитополучателя реши да предприеме действия, толкова по-добре, защото го прави Взима пространство, за да се проектира и изгради разсрочване, отсрочване и консолидиране на голям брой задължения.

Както и да е, това не е разумно да я напуснете, преди кредиторите отричат и да се избегне получаване на поща, тъй като тя има никакъв ефект и кредитори може още по- разстроен, тъй като няма сериозни преговори. Финансови затруднения също не решават от само себе си, по-скоро те са склонни да се увеличи. Така че, ако можете да получите в затруднения с погасяване, трябва да се обърнат към специалисти, тъй като в момента има цяла мрежа от консултантски центрове за хора с финансови проблеми. Директорията може лесно да се намери в интернет, или можете да се консултирате с местните власти. В краен случай може да се пристъпи към личен банкрут. На курса достига всички, защото в условията на намаляване на дълга решава Закона за несъстоятелността.