Преди края на фиксираната, да ви спести хиляди

● 30. 03. 2014

Вие сте в ситуация, която имате ипотека и наближава времето, когато банка поставя нов интерес. Не чувствам, че когато се вземат пари на заем, трябва да бъдат лоялни към банката къща и изплащане на ипотека само на едно място. Ако имаше проблеми, и не биха могли веднага да изплати календара, той ще бъде " вашата " банка поддържа точно като всяка друга и лоялност ще си отиде. Спокойно, търсят по-евтини и по-добри условия за заеми. Такава, че промените с края на фиксиране банкова институция е наистина много. Отделните банки не са публикувани, процентът на ново строителство ипотечни сделки попада за рефинансиране, но са на разположение някои данни и по-голямата част от банките са наскоро сключени между ипотеки до половината от клиентите влачат другаде.

Ако решите да погасите първоначалния заем нова ипотека, което означава да отида на друго място, така че бъдете сигурни, че ще получите някои ползи. Най-често тя е по-ниска лихва от тази, предложена напълно нови клиенти. Възможно е дори, че ще прости на дребни проблеми с погасяване, след като веднъж сте решени в миналото. Clever банков чиновник в регистъра на длъжниците могат да различат стабилни клиенти от тези ненадеждни. Но внимавайте! Всичко не може да бъде толкова розова, колкото изглежда. Банките се опитват да стартират нови клиенти количества атрактивни оферти, но е хубаво да погледнете само на пръв поглед. Най-ниска рекламираната лихва може да бъде свързан само с размер на ипотечен кредит и може например да бъде € 2,000,000. Но, средната ипотека сума, която в днешно време да вземе клиенти е около 1,5 милиона евро. В допълнение, не забравяйте, че ако вече имате рефинансиране на издължаване на кредита и на отчетените суми са трудно да се получи.

То може да бъде, че биха желали да рефинансира, но вие все още краен час на фиксиране и следователно рискувате санкция за предсрочно погасяване. Аз този случай на банковия пазар се появяват интересни оферти. Когато подпише нов договор и новата банка ще гарантира, че имате сумата на лихвите запазва до момента на изготвяне рефинансира ипотека. И това може да се случи дори и в рамките на няколко месеца.

Всички банки са щастливи да приветстваме нови клиенти, но и съществуващите се опитват да запазят в стила на " вярност се отплаща. " Най-често се среща с бонус, когато първоначалната банка за целия редовен погасяване прощава Например, пет на сто от размера на кредита, при условие, че минималният срок за погасяване е 20 години.