Основи на инвестирането

● 01. 04. 2014

Кой не би искал да има така наречените " безработни торта ", или просто " реконструкция " на пари от едно място на друго, nebohatnul. Но инвестирането не е много на бриз. Как тази сложна система в края, но може да се очаква много приходи, напълно губят, ние ще се опитаме да отговорим на следните редове.

Риск или инвестиции в безопасност?

Ако решите, че парите ще останат Освен това, тя се скрие под дюшека, в касичка или нека просто, разположена около продължение на почти безлихвен сметка, че трябва да преосмислим някои неща. Tou е един от ядро, което начин да отида на инвестициите си. Ако искате да отидете на по-голям риск, но да има отново призрака на по-високи добиви и или така наречената пръчка в земята, отидете в нещо по- стабилна, по-сигурна и по-малко рисковано, с получените приходи не е нещо революционно. Според този основен решение след това ще издаде допълнително. Каквото и да изберете да закупи определен брой акции или държавни облигации. Независимо дали ще изберете, но по-рискови или по-малко рискован начин още в самото начало, вие трябва да осъзнаят едно нещо: не вярвайте на бързо забогатяване.

Както вече споменах, когато инвестиране е един прост урок - каквото и да искат да имат по-висока доходност, необходимостта да отиде в по-голям риск. За да се избегне риска, но в самото начало на инвестицията, е добре да си портфейл, за да разнообрази, доколкото е възможно, с други думи, те не влизат всички от парите си в акции, ако само една фирма или само в златни тухли. Техните пари, опитвайки се да се разпространява сред различни запаси, взаимни фондове, облигации или ипотечни облигации. С тази инвестиция диверсификация Но не забравяйте, че имате достатъчно пари дори за типичен живот. Тъй като, ако това не беше така, и вие ще се нуждаят от по-голямо количество пари и вие ще трябва добре при неблагоприятни условия, трябва незабавно да се продават на фондовата, разбира се ти губиш.

A: инвестират в какво?

Страната е най-вече инвестира в облигации и акции. Връзката или облигации, издадени от банка или най- държава и народ, който закупуват печалбата като приход определен интерес. Тези, които тръгнал да инвестира, често също така да купуват акции. Това е типът на сигурност и собственик на акциите се нарича акционер. Просто можем да кажем, че фактът, че някой притежава акции и притежава малка част от компанията или е участвал в операцията. Приходи в търговията с акции е разликата между покупка и продажба на цени, а също и дивидент - това е друг термин за приходи, които отиват от акционери, притежаващи акции. Размерът на дивидента по решение на Общото събрание на акционерите и плащането обикновено е веднъж годишно. Следва да се отбележи, че дивидентите, свързани с акции. По тази причина трябва да представи на приходи от дивиденти, трябва да притежават акции в т.нар решаващ ден на Годишното общо събрание ще определи за изплащане на дивидент. В сравнение с други видове спестявания или инвестиции, така че не притежават акции през цялата година, за да се класира за плащане на дивидент.