Опитайте нетрадиционни инвестиции в областта на изкуството и виното

● 29. 03. 2014

Много хора мислят за това, което би могло да се инвестира финанси за оценка на няколко години, или поне да поддържат своята стойност. Традиционните инвестиции са направени в злато или скъпоценни камъни в сребристо. Но какво да кажем за някои нетрадиционни инвестиции?

Как да инвестираме на вино

Като напълно нетрадиционен вид инвестиции изглежда да се инвестира в вино. За инвестиции в напитките не трябва да бъдат експерти на всяка цена някакви подробности за виното. Just -често се обръщат към експерти или търговци, които искат да ви посъветва. Годишният добив на стока закупена алкохолни напитки, е между десет до петнадесет процента от времето. Истински интересните случаи все още може да се увеличи бъдещата стойност, както и два сто процента от продажната цена, което е прилична печалба. Сред най-добрите вина, от които те могат да инвестират парите принадлежи много често тези от френски произход, особено червения сорт. Тези вина са потенциал за отлежаване до тридесет години, което определено не е достатъчно. Вино, след години се превръща в търсена рядкост, а това от своя страна е също така и в нейната продажна цена. Разбира се, че не се ограничават само френските вина, но можете да погледнете други дестинации, където те произвеждат най-високо качество на продуктите. Това са Италия, Испания и Португалия. Wine определено трябва да купите за доказан винарна, където има сигурност за дългосрочно високо качество.

Как да купя вино за инвестиции

Ако сте решили да инвестирате в вино, най-добрият възможен вариант е натрупването на хубаво вино на принципа на "ан Primeur ", което означава, че една сравнително малка сума да купите вино след това отлежава в бъчви. Само след следващите две години ще се бутилира в бутилки и достига до масовия пазар. От този момент нататък, се чувствам като първото увеличение на цените. Необходимо е да се съобразяват с факта, че виното е наистина дългосрочен инвестиционен продукт. Допълнителна качество печеливша инвестиция с по-кратък хоризонт е също добре подбрани вина вече е бутилирано и продават в търговската мрежа. В този случай, това е много добре известно, винарна, наречена Лафит Ротшилд. Покачването на цената на виното засяга няколко важни фактора. Сред най-важните са малкия брой конкретни цилиндрите в пазара и високото търсене на клиенти за него. Голямо влияние на качеството на курса реколта, дегустатори оценка или получени значителни награди. Както вече споменахме, нормалното годишно поскъпване на вино е между десет до петнадесет процента, но в редки случаи може да се увеличи стойността на вино, за да се успокои астрономическата четиристотин% от първоначалната си цена, когато са закупени като част от "ан Primeur ". Ако го купя сега вино инвестиции, трябва да се грижи за него добре, особено по отношение на подходящо съоръжение за складиране. Страната се намира директно чрез формиране на професионални кутии за вино и складове. Друг интересен вариант е да наемете кутия от специализирани магазини за вино, което не е обичайно състояние, че производството на вино е вземал само от определена винарна. Всеки път, когато трябва да получат специален сертификат, който може да докаже, контролирано съхранение на вино. Този документ ще бъде необходимо, ако решите да продадете вино на друг инвеститор или имат на крайния потребител, и по този начин да реши да превърне добив истински пари.

Инвестирайте в изкуство

Друг доста интересен вариант е да се инвестира в изкуство. Тя е само на пръв поглед може да изглежда като сектор, в който той играе главна въпрос на личен вкус, но тя трябва да е относително голям експерт, можете да спечелите, отколкото е случаят с обикновени инвестиции. Приходите, обаче, са много по-високи, което е инвестиция в изкуството доста привлекателен. Стойността на произведения на изкуството с допълнително време и достатъчно твърд промени могат да бъдат индивидуални произведения на големи майстори сравняват един с друг. Инвестиране в изкуството определено е един от най-търсените след алтернативни инвестиции, където можете да се оценяват или да спестят пари. Дори и в този икономически абстрактно поле търси мащаб и в сравнение с определяне на съвременните и бъдещите тенденции. Това би трябвало да помогне на инвеститорите към пазара на добре ориентирани. В началото, всеки от инвеститорите трябваше да съставят карта на околната среда и да се оцени това, което всъщност се очаква от инвестицията. Според резултатите от различни изследвания, основани на които вероятно само около десет процента от всички продадени произведения на изкуството собственици купуват просто за инвестиция. Голям процент от покупките е с изглед към оценката мотивирани от личен удоволствието от собствеността на едно произведение на изкуството, и в случай на уникално произведение често се засилва социалния статус.

Диверсификация - основно правило за инвестиране

Хората, които обмислят включването на изкуството в своя портфейл от чисто инвестиционни мотиви, много от тях не може. Разделност инвестиции в много произведения, които са избрани според експерти, са така наречените художествени фондове, но дори и те за съжаление неговите граници. Минимална инвестиция в областта на фонд попада някъде в стотиците хиляди евро. Често това са фондове, създадени за пет до десет години, с много намалена възможност за тях през това време да подаде оставка. Art допълнение, Фондът е сравнително млада индустрия. В света има около тридесет от тези средства, които заедно управляват активи от приблизително съответстващ на един средно- голям фонд облигации. Голяма част от инвеститорите, причината ще бъде избран чрез пряко закупуване на произведения на изкуството с помощта на експерти. Реалната цена на произведение на изкуството, всеки инвеститор научава само в момента на продажбата, собствена разработка на собственика често няколко години. Следователно предизвикателството остава сам мониторинг на глобалните тенденции в цените на произведенията на изкуството, които биха били в състояние да направи оценка на състоянието на пазара на изкуството и се предскаже какво ще се случи в бъдеще и какво тенденция ще продължи. Оттук произхожда необходимо Mei Мойсей Index, който е един от най-широко използваните показатели за наблюдение на приходи в световния пазар на изкуството. Авторите са преподаватели в Университета в Ню Йорк, който основава разликата на индекса между произведенията на първо, и ре- продажба чрез търг. Много често се използва изкуството Запаси Скейт Индексът, който измерва представянето на пазара на изкуство на базата на финансовите резултати на публично търгувани дружества, които са основен източник на доходи дейностите, пряко притежавани или придобити чрез посреднически услуги финансите за търговия с изкуство. Една от тези компании е да бъдем най -добрите световни известни търг Sotheby компания, която е в експлоатация от осемнадесети век в Лондон. Компанията работи повече от сто аукционни къщи по целия свят и купува и продава най- ценните произведения на изкуството. Тя връща стойността на тези аукционни къщи е съществен елемент за Индекс на изкуството Запаси Skate е. И двете от тези показатели, обаче, имат своите странности. Проблемът им е, че чрез аукционни къщи и други официални пътуване не се извършва дори и половината от всички сделки, тъй като останалите са преки отношения между купувач и продавач, така че по-малко опитен инвеститор би затова много от тези показатели не се разчита.

Инвестиране в изкуството е един от най-добрите позиции поскъпване финанси. От друга страна, обаче, също така е един от най-сложните форми на инвестиции с възможно най-ниската ликвидност и високите разходи, свързани с обработка и застраховка. Индексите са добри за по-доброто разбиране и сравнение, обаче, не е идеален да се консултирате с друг професионалист, можете да се доверите. Има и специализирани консултации за клиенти, някои банки, където можете да се консултират с възможност за инвестиции в областта на изкуството. Клопките в контекста на инвестирането в изкуството голяма партида. Голямата опасност, разбира се, представляват фалшификати известните произведения.