Моят дом - моята пенсионен фонд

● 01. 04. 2014

Някакви новини за очаквания ръст в цените на имотите може да звучи като сладка музика за тези, които мислят за вашата къща или апартамент като източник на доходи след пенсиониране. Всеки човек е, че ние трябва да бъдем наясно с нашата несигурна ситуация, която се проявява след навършване на пенсионна възраст. В зависимост от държавна пенсия, която се изплаща по отношение на сегашната ситуация много наивен.

Много от тях, обаче, да предложи дългосрочна инвестиция (например пенсионни фондове, застраховка за живот и т.н.), по-скоро сдържан. Една от причините, то това би могло да бъде само сигурност на пръв поглед прост и ефективен план за продажба на имота. Но тъй като вие ще научите в тази статия, като аргумент срещу рационално инвестиции със сигурност няма да се кандидатира.

Покупка на имот като добра инвестиция в бъдещето

На теория, това е сравнително проста стратегия. Със собственика на заминаване борда да продаде имуществото си, движейки се в по-малък разлика по този начин придобива значителен размер на капитала, който те използват за финансовата си сигурност. Кой би си гниеше на дъската, когато той има всъщност в жилището му такива имена?

Това е ясно смела визия, но има много пукнатини и въпросителни знаци. Първата е, разбира се, ситуацията на пазара на жилища, което в момента облагодетелства купувача и няма бъдеще обещава значителен ръст. Това се дължи, наред с другото, че в момента банката има вероятно най-ниските лихви по ипотечните кредити в историята. Ако икономическата ситуация се е влошила още повече (напр. друг "криза"), или ако напротив, интересът е нараснал, цените на жилищата със сигурност ще са паднали, които ще имат значително влияние върху плановете на всеки, който се е позовала на дома му, като основен източник доходите от пенсии.

Въпреки това, дори и в случай, че собственикът успя да се премести в по-малък постигне желаната сума не е спечелена. В идеалния случай, столицата по този начин се получава трябва да бъдат повторно инвестирани разумно да продължи да генерира печалби. Тя може да бъде лесно да се случи така, че волята сума, получена от разликата в продажбата на имота няма да бъде достатъчно дълго. По същия начин, запасите си няма да преразгледат нито прекалено проста в банковата сметка, дори и ако сметките за икономии, които предлагат лихви по тяхното едва бие темпа на инфлацията.

Как ще действа?

Поради това на инвестиционните експерти препоръчват, че сте поставили фиксирана сума от пари, за да " диверсифицирано " портфолио за създаване на постоянен и нарастващ доход. Разпределение Разнообразяване умове, т.е. придобиването на ценни книжа от различни видове, рентабилност и оттам и риска. В случай, че например в една област ще намалее, загубата ви ще бъде фатално, тъй като тя само може да замени растеж в други области.

Всяко увеличение на цените на недвижимите имоти в техните собственици могат да създават илюзията за сигурност, сигурност. Така че, ако се разчита на несигурно бъдеще стойността на вашия дом, като източник на сигурност в пенсионна възраст, това е много рискован план, дори и ако успеете да се приложи успешно първата част (получена значителна печалба от разликата, когато се движат). Не разрешаването на въпрос, за получаване на дългосрочна инфлация поток от приходи.