Коледа в сравнение с финансите: тя е всичко заедно?

● 01. 04. 2014

Ние го знаем със сигурност всеки. Бихме искали по Коледа зарадва своите близки с всичко, очите им се виждат, но реалността на нашите стегнати или много ограничени бюджети, казва тя. Можем ли наистина да си позволят да имат Коледа? Каквото и да са по някакъв начин, вероятно е спокоен и весели празници да удържа и ви позволяват да развалят настроението на медийни кампании, те искат да насърчи всеки, който има малко пари за губене, за да ги харчат точно в техния бизнес или компания. За тази цел, ние се радват на спокойна Коледа и също биха могли да раздават някои безплатните на хората във вашия район, има някои основни съвети. Нека тази статия служи като обобщение на всички (или поне тези) предложения и идеи за това как да Коледа.

Първи Планирайте предварително. Авансово структуриран, колко пари искате да похарчите общо подаръци. Този лимит някъде или го напиша правилно помня. Един добър трик е също така, че можете да зададете сума пари в брой вмъкнете само в портфейлите си, пригодени за тази цел. Смятате ли, а след това прекара дори едно евро повече, отколкото искаше. И дори в ситуации, когато вие ще видите някои невероятно нещо, което определено трябва да се получи един. Вие не го правят. Това е просто си чувство. Разделете количеството на парите на броя на членовете на семейството или на техните близки, които искат да дарят. Ние получаваме толкова средна сума на човек. Но е ясно, че, например, колеги на работното място, можете повече подробности, докато техните собствени родители или деца, може да искате да се отдадете на нещо по-ценно. I да вземе това предвид и следователно за които с цената на подаръци може да компрометира, отстъпки, и добави, където можете да падне върху лицето на вашата гледна точка само "малко " на. Какво е важно наистина да следват правила нарушават този лимит. Когато го счупи отново, дори и само за 5 евро, а след това сте дошли толкова сърцераздирателно го счупи отново. Но сега, защото на сто, на разстояние от стотици, може би защото подаръкът за петстотин евро или повече.

Втори всички разходи, че Коледа е за всички. Това не е само на подаръците, които се нуждаят от допълнително през декември допълнително пари. Запомни почистването предколеден, която изисква някои от тези почистващи препарати или други почистващи агенти. Ако успеете домакинство, в което коледни сладки купува в супермаркета, но традиционно печени у дома, както и суровини, като например масло, брашно, яйца, захар или шоколад за готвене, трябва да не мисля, че само с една малка сума. Също така, коледна елха, шаран или друга риба (ако е у дома на Бъдни вечер, това нещо е), а след това на други храни за над празничната комфорта. Advance, помислете, ако с тези допълнителни разходи брои портфейла си. Ако не, ще трябва да се изважда сумата от изброените по-горе от сумата настроен да купуват подаръци.

Трета Планирайте предварително какво можете да закупите подаръци са загрижени. Ако сте приели скъпите молове атаки в последните два месеца, преди Бъдни вечер, да го купя по-рано. Не е необичайно да има първата си подарък го закупили през май или през лятото и да го съхранява на тайно място в дома си. Вие ще видите, че във финансовия стрес декември сме износители на такива запаси буквално злато. Ако имате пазаруване Коледа през лятото или мисъл, или в очакване на сезонни коледни елементи, можете да заложите на по- различна стратегия. Също така, защото имате половин година по-рано, за да се отложи плащането на определена сума пари, за да "Фондът за Коледа " (отново, под формата на специално заделени пари кутии или портфейли), която в предколеден шума и суетата с облекчение, чувство, че ще бъде в състояние да изберете и заслужава да се харчат това, което бихте искали.

Четвърто Не се изкушавайте интернет банкиране. Психологически това се плаща с кредитна карта и някакъв вид мониторинг скоро абстрактно на интернет страницата на вашата лична банкова сметка, работи напълно различно от ситуация, в която реално парите всъщност ще премине през ръката. Извади портфейла, например, четиристотин или петстотин евро далеч по- " болезнено ", отколкото, когато същата сума през уеб приложение за уеб приложение, за да изпратите на друго лице или фирма.

Петия Ако искате да дадете на много колега от работата или семейството ти е много голям и много голям, има различни трикове, как да го направя. Например, между приятели могат да бъдат приложени действия "всеки носи подарък. " След толкова всеки прави, нека всички подаръци, закупени и не рисувам. Всеки може да вземе у дома като подарък. Един донесе един печалби. Евтините и много забавен.

Шестото В едно голямо семейство, а след това можете да подредите (и особено, ако вече не са с малки деца), че всеки купува само една или повече " подреден " присъства един от членовете на семейството. По този начин ще се постигне един вид кръг, където всеки подарява и всеки ще бъде надарен. Въпреки това, с тази разлика, че този път те ще купуват целенасочена "лице".

Седмият Това са времена на консуматорството и масово производство на хора обичат да се върне към традициите и ръчно производство. Преценено е, може би повече от всичко, което ще дойде от големи заводи (например, ако ние не говорим за електроника, които правят дома логично не може). Никъде не е дадено, че трябва да си купите ръчно изработени производство от някой, който го храни. Направете подаръци теб. И без това не изглежда зле, по-скоро обратното.

Осмия Помислете, например, ако елхата трябва задължително да живеят, или дали си струва да си купите изкуствен едно време за похарчените пари. Ще спестите годишните разходи и спаси дори и младите дръвчета, които не биха били ненужно отсечени.

Девето Възползвайте се от пост- Коледни намаления, в която можете да си купите много удобно коледни елементи, като например нашите декорации на дървото, торта форми, гирлянди, дърво трибуните, опаковъчна хартия с коледни мотиви и други подобни. Всичко обикновено в големите супермаркети, купуват през януари почти за една песен - и тъй като това е всички стоки за дълготрайна употреба, като никоя от тях стойността си дори след година или две, просто ще бъдат загубени.

10-ти В заключение, след това на дънната платка. На първо място, не просто масова истерия стреми да "The Great American Коледа". Никой не може да диктува това, което правите. Никой не може или ще направи инспекция у дома, ако празнуваме както трябва. Никой не е проверил колко подаръци, и какво, ако някога сте преминали. Нито пък, ако сте имали шаран коледна вечеря с картофена салата или стари и обикновени картофи в техните кожи. Ние всички сме различни, ние живеем в свободна страна, и поради това, което правим и да кажа, каквото си искаме. Мисля, че там е погребан куче. Тя ни унищожава, че имаме бюджет за всичко, което обичам. Но какво е това "всичко" така или иначе? Обзалагам се, че всичко, което той среден предимно " какво /, което правиш / купуват това, което " всички. Но нека си го кажем, не всеки има всичко - и най-вече, че това е нищо на никого.

Желая ви всичко щастлив, спокоен и преди всичко човешка топлина попълнено Коледа. Без значение колко много ги даде за пари, или ако следвате всички продиктувано от конвенция!