Какво е и как да създадете пасивен доход

● 02. 04. 2014

Пасивен доход ни позволява да се печелят пари без да се налага да работят за тях. Какво точно се разбира под този термин и какви са възможностите на пасивен доход?

O пасивен доход

Пасивен доход е икономически термин, който означава стабилен доход, без да понесе работа. Постигането на висока пасивен доход води до финансова свобода, че човек не може да работи, за да генерира доход. Това е целта на инвеститорите.

За да пасивен доход са необходими поне няколко предположения. Като правило, минималната промяна в нашата финансова мислене и общата насоченост на финансовото образование. Понякога, дори на високо столицата и е в състояние да поеме риска от провал.

Видове пасивен доход

Различаваме няколко вида на пасивен доход. Нека да стигнем до сега с най-важното:

- Инвестициите в ценни книжа: Необходима висококвалифицирано финансово образование. В противен случай, човек не прави пасивен доход, но вместо това се подлага. Хората без финансово образование често купуват ценни книжа, когато те отиват нагоре (най-скъпите), и ги продават на паника, когато запасите паднат. Ако човек не притежава необходимото образование, могат да използват услугите на финансови консултанти. Въпреки това, вие трябва да осъзнаят, че тяхното ниво е по-различно. Предимството на инвестирането в акции е перспектива висока доходност, висока ликвидност (пари, инвестирани ползваемост), ниски такси и т.н., преди дадено лице ще инвестира би било добре да се мисли за техните цели (приемливото ниво на риска, по-специално в какво да се инвестира, за колко време и т.н.).

- Лихви по депозити: Парите правят пари. С цел обаче да се гарантира, че е необходимо доходите да има голям принос капитал.

- Приходи от бизнеса: В този случай, значението на един бизнес, който не изисква вашето присъствие. Това обикновено работи е, че човек се изгради свой собствен бизнес, което води някой друг, а собственикът на печалбите, които генерира. Хората могат да имат цялата компания, но и нейната акция. По отношение на акционерното дружество, е печалбата на акция, посочени под формата на дивидент. Акциите са ценни книжа, така че в този случай става въпрос за инвестиране в ценни книжа.

- Имоти под наем: това е възможно да се наеме апартамента, дома или търговски помещения. Наемателят обикновено получава месечна наемна. Необходимо е, обаче, да се осигурят условия жилища, най-малко в случай на пасивен доход не е достатъчно висока, така че тези дейности да го обслужват повече хора.

- Авторско право, лицензионни и други подобни закони: Ако можете да измислите нещо, пишете много продажба на книга или нещо обикновено да разбера какво ще се продава добре, можете да получите чудесен пасивен доход. Истината е, че той управлява само определена група от хора. Не е лесно в днешно време да се появи на пазара с нещо ново и вълнуващо. Но това също не е изключено. Тук са необходимо

Mark Zuckenberga, създателят на Facebook.

- Реклама в интернет: Като цяло онлайн среда предлага разнообразни възможности за пасивен доход. Те я включи като интернет реклама, филиал на продажбите. Други възможности са спускателния кораб и др

- Multi Level Marketing: Представлява маркетингова стратегия, в която не само възнаграждава тези, които продават продукти или услуги, но също така и тези, които са влезли в системата. Тя е комбинация от директни продажби. Някои експерти са критични към него, защото той вижда опасността от тънка линия между MLM и пирамида. MLM не е законен начин за продажба.

Пазете се, когато изграждането на пасивен доход

Кой не би искал да постигне значителен пасивен доход, който би трябвало да работят по-дълго, или поне значителна. Ако решите, че можете да се съсредоточи също върху сградата, да вземе вниманието ви към различни интернет измама. Изглежда доста от тях и просто да се обзаложите, че хората искат да забогатеят бързо. Измамниците често предлагат депозити в съмнителни активи. За да се изгради действително добър пасивен доход, е необходимо да се работи по финансово образование и го разбирам добре, какво искаш да поставите пари.