Какво да направя, когато удавяне в дългове?

● 01. 04. 2014

Капана на дълга е сложно нещо, но всичко може да бъде решен. Преди да решите да се постигне финансова компания, така че всички заеми и кредити добри, за да мислят. Това е изключително трудно да си възвърне загубените финансов баланс, ако надрасне дълг над главата си.

Ние всички знаем, как трябва да изглежда идеалната ситуация. Семейството е всичките си дългове под контрол, е създал достатъчно финансови резерви отразяват приходите и разходите. За съжаление, понякога те просто не успяват да планират постоянно финансиране, което е предпоставка за всяко neocitnout в капан на дълга. В днешно време почти няма семейство избягва дълг, са относително малки. Повечето хора не са в състояние да купуват като жилища за брой. Много хора, но при изпомпване на аванси и заеми значително надценяват своите финансови възможности. След това просто да бъде в продължение на няколко месеца без работа или в отпуск по болест и за погасяване на всички кредити и кредити на въздействието на финансовите възможности на семейството. В същите финансови трудности могат бързо да бъдат изградят, ако се намали заплатата, или се провалят в бизнеса и подобен ефект ще бъде оставяйки съпругите на родителски отпуск. След като започне да оре над главите им, а може би и най-важното правило се прилага проактивен подход, защото, за да правя нищо не се случва и евентуално да ограби клин (заем за друг заем) ще ви насочи право в ада дълг. След това изпълнение може да се превърне в нормална допълни живота си в продължение на няколко години. Повярвайте, че кредиторите могат много добре охранявани техните вземания и съдебно възстановяване е много по-бърз процес, отколкото в миналото.

Общуват, общуват, да общуват!

Ако не сте в състояние да в даден месец поради плащат месечна вноска по кредита или кредитите, и незабавно се свържете с кредитора и да говори с тях. Ако имате заеми, договорени с авторитетни финансови компании, така че имате шанс, като се съгласи, например, за да се намали размера на месечните плащания, дължими и удължи падежа на заема. Разбира се, тази концесия заемодателят трябва да придружава междинно увеличение доходите на семейството. A решение би могло да се намери различни бригади, тъй като има дебне надеждата за увеличаване на доставката на средства и последващо разрешаване на всички неуредени задължения.

Но понякога намирането на подходящо бригада повече от отнема време и често е много дълъг и имате въпроси, предимно за погасяване на договорената дата. След това мисля за обезпечаване на доход, като например движими и недвижими активи. Такава относително голям апартамент продажба и покупка на по-малък и по-евтино жилища все още е все по-добри възможности, отколкото ако подредите същия изпълнител. При успешна покупка нищо не пречи спечелените пари " печалба " за покриване на дълга. И ако това е възможно и може да бъде един и същ стил " скъпо -евтино ", за да кандидатства за пример автомобил.

Изпълнение повдига дълг!

Вашият активен подход, тъй като длъжникът е необходимо, защото, за да се избегне изпълнение. В действителност, когато не са възстановени в редовни месечни вноски по кредита или кредитите, така че най-вероятно ще получите екзекуцията. Имайте предвид, че разходите за изпълнение се увеличават само дължимата сума, защото тя ще ви плати като кредитополучател - и то не малка сума! Редовен семейство избягва изпълнение е много трудно, защото когато става въпрос за нея и изпълнител той е много уверен и си поле на действие е достатъчно широк. Настоящата икономическа криза принуди кредитора да гледате последователно своите претенции и събиране на вземания се третират изключително добре и много бързо. И изпълнението настъпва много по-бързо, отколкото преди икономическата криза.

Консолидиране на кредита? Защо не?

Консолидиране на дълг е друг начин да се помогне. Ако това е банковата къща се съгласявате да консолидиране на дълг, така че ще плати за всички заеми и кредити наведнъж. След това трябва да комуникира само с една конкретна банка, която ще отнесе въпроса към яснотата и простотата. Обикновено можете да очаквате от консолидиране и намаляване на месечните плащания, като по този начин да се подобрят условията съществено значение за правилното изплащане на дълга.

За да се изпълни успешно консолидиране на дълговете си, така че не трябва да се колебае да се присъединят към нея възможно най-скоро. Като цяло консолидация е оценено като благоприятно стъпка за кредитополучателя, който в крайна сметка е по-ниски вноски се разпространи по-дълъг времеви хоризонт.

И накрая, можете да личен фалит!

Мога да решим ситуацията, когато влязат в такава беда, че няма начин да се отървете от дълга. Има шанс да започне отново живота си и да започнете на чисто. Когато отговарят на законовите изисквания, може да се намери начин за излизане от невъзможна ситуация личен банкрут. Намаляване на дълга чрез личен фалит, обаче, само позволява на съда и всеки може да се възползват от тази опция, само веднъж в живота. Въпреки това, лично несъстоятелност се прилага само за необезпечени дългове, така че не може да кандидатства за ипотечен кредит, например. A личен банкрут не е предназначен за предприемачи.

Когато ви изберат за облекчаване на дълга, и да се потърси съдействието на адвокат или някои надеждни организации, администрация, свързани с предложения за личен банкрут, който задължава съда е толкова взискателни, че малко хора могат да се справят. Но внимавайте, лош избор " уважавани " адвокат може да направи цялата ситуация още по-лошо, така че бъдете внимателни да не се поставя ръцете си бъдеще. За да активирате личен банкрут трябва да се ангажира да плати най-малко 30 % от дълга си.

Имайте предвид, че в случай на банкрут на частни лица съд одобрение за срок от пет години, за да живеят на ръба минимуми или продават всеки имот. Но вариантът с продажбата на имота е често лицензиран, защото стойността на полученото възнаграждение убие претенциите на кредиторите. Поради това, трябва да знаете от пет години в екзистенц-минимума, когато всички доходи над този праг ще се използват за уреждане на дългове. Процесът на освобождаване личен дълг се ръководи от доста стриктни правила (може да се избегне работа), които трябва да се следят синдик. Ако може да изпълни всичките си задължения в рамките на определен период от време, и след завършването му се издава резолюция, че като гражданин е освободен от плащане на дълговете, които са свързани с облекчаване на дълга, дори да се предположи, че те не са били платени в пълен размер.