Какви са добрите и лошите дългове

● 01. 04. 2014

Тя може да изглежда странно за някой, но наистина има добри и лоши дългове. Като цяло, най-добрият вариант е да няма дългове, но понякога те ще получат заем или кредит в някоя от нейните форми се избягва. Тогава това е добра идея да се разделят вашите дългове и лоши е да се отървете от. Може да звучи парадоксално, но чрез добро дълг може бързо да се работи чрез да завърши финансовата независимост. Обратно, лошите дългове са бреме за животозастрашаващо и живот с тях напомня балансиране на ръба на острието. Никога не знаеш, когато падне, но е ясно, че в момента на падането е смешен. Нито може да има някои дългове да възприемат.

Но как да се идентифицират добри и лоши дългове? Като цяло можем да кажем, че всички на дълга с лихвен процент, по-висок от 10% годишно са лоши. Но от решаващо значение за правилната разделителна способност е способността ви да печелите повече пари, отколкото действителната стойност на дълга. В този случай ние говорим за добър дълг. Като пример може да служи на ипотека или заем за образование или да си купи кола, която да служи на предприемачите в тяхната работа. Дългове противоположни характер са лоши.

И така, какво да правим с лошите дългове, как най-ефективно да се отървете от тях?

Първо, дават своя пълен опис. Оставили сте нищо повече от това да намерим никакви обяви или да видите текущото състояние на размера на дълга в интернет банкиране. Бъди честен и последователен, брои всичко - заеми хладилник, мебели, Hi-Fi, компютър, да консолидира множество заеми или кредитни карти изчерпани и не забравяйте, нито каквито и да било задължения за премиите. По подобен начин, се справят добре в положителния смисъл на думата, и пиша за определяне на техните парични активи. Включи тук главно изграждането на общество, можете да изберете необходимия период от време или възможност за ползване на средства от застраховка инвестиции живот.

След това можете да се мисли за възстановяване на лоши дългове. Изхвърляне на нова изплащането на заемите си, ще ви струва 1% от сумата на заем, но това определено ще бъде по-малко от това, което плащате всеки месец в интерес.

Ако имате друг имот, който можете да изкупи лошите дългове, така че не забравяйте да се вземат предвид таксите и санкциите за прехвърлянето на парите и сумата на лихвата, която сте го оставили да плати.

Доста пари ще спестите, когато решите да се консолидират кредит чрез заеми ипотекирани имоти. Бъдете внимателни, за m финансовия пазар днес има голям брой фирми, чийто приоритет е да се получи по този начин клиентите на недвижими имоти. Ето защо, в случай на консолидация, моля използвайте само банкова институция.

Ако дълговете надхвърлят размера на достъпни за вас средства, така че се опитайте да подредите всички кредити и заеми от страна на годишния процент на разходите (ефективен лихвен процент). Имате ли го маркирани от двете отчета за кредитна сметка или да се обадите или да ходите до всеки клон на институцията, с които ти дължа и питам.

След като всички необходими числата Търсене и сортиране на задълженията, дължими от годишния процент на разходите, от най-високата до най-ниската. Според този ред, започнете да изплати дълговете си, а за кредитни карти, овърдрафти и просрочия Дарете непрекъснато. Потребителските кредити обикновено могат да заменят веднъж. Поради това, тези и подобни дългове в отпуск или крайна употреба (ако е възможно) на спестовна сметка с достатъчно количество пари. Ако инвестирате във взаимни фондове и Stop. Напротив, плащания по изграждане спестявания и не нарушават по пенсионната схема за намаляване на " Shipping " сумата до минимум. Bad дълг ще продължи да не струва повече, отколкото можете да получите на друго място.

Избягвайте, ако е възможно, новите лоши дългове. Всеки може да се окажете в ситуация, в която загубата на работа или заболяване по- тежки условия на живот и отново идва внимание време на заем. Преди да стигне до решение, че чрез сравняване на финансовите институции искат да дойдат в кредита и да вземат под внимание и фактът, че нов лош дълг. Ако няма друг начин, така че заемаш с голямо внимание, но също така и допълнителен дълг със сигурност няма да бъде нов телевизор, Hi-Fi комплект и диван в хола.

За подобна ситуация може да бъде кредитната карта решение, но ако се използва разумно. В действителност, когато го назаем пари, за да изплати периода безлихвен, така че все още можете да печелите различни бонуси. Картата може да действа като бърз финансов резерв с ограничен период заеми. Ако сте безлихвен период вие ще гледате на картата, така че, докато ви отведе дълг, но положителен. Обратно, когато дългът на картата правилно плащат навреме, вие ще имате повече лоши дългове, но с достатъчно висока скорост.

Злато Съвета накрая - пет пъти на мярката, а не подпише нов договор. Най-добрият дълг е едно, че никога не е бил създаден.