Как да запазим вашите финанси под контрол?

● 01. 04. 2014

Пари, пари, пари. За много хора са в на първо място. Вярно е, че днес е необходимостта да има пари, защото без тях не трябва покрив над главата си, топлина, светлина, газ и храна. С една дума, ти трябват пари спешно. Вие трябва да живеят някъде, светлина, топлина, трябва да си купите най- малко една основна храна, основни тоалетни принадлежности, основното заплащане и някак си живеят. Парите са в днешно време инструмент, можете да изпълни това, което искате и какво искате. Но той трябва да има на финансите това. Кой не е, не може да скочи твърде много и не може да позволи. Но внимавайте, дори и тези, които имат пари в момента, трябва да се справят с тях, за да ги оцени и да има нещо, оставят настрана в случай, че нещо непредвидено се случи.

Като пари е велико нещо, но трябва да имаш под контрол. Само за миг, наслаждавайки се на високо живот, живота на лукс и след това попадат в тази категория, където можете преобърне всяко евро два пъти и ще се грижат за тези по-евтини храни, предназначени за тези по-евтини санитарни нужди за дрехи и само тези, които са необходими и добри да бъде най-евтиният. За да помогне на тази ситуация да стане, то е добре да има надмощие над финанси, а не, че финансиране ще има предимство пред вас. След това просто се случва, че финансите ви затрупвам и в крайна сметка, както е описано по-горе. Е необходима, за да се грижи за парите и да се грижи за тях. В противен случай, можете да се измъкне от пръстите ми.

По същия начин, това е светът на финансите. По този начин, там е още по- строги, защото само с едно безразсъдно решение, една лоша инвестиция, една грешна стъпка и парите са изчезнали. Това е добре да бъде много предпазлив инвеститор и да не вярваме на всичко, което се каже кой. Така че, ако смятате, че всичко това, ясно е, че също така скоро да загуби всичките си пари. В света на бизнеса е все още много хора, които ще се опитат да се подготви и пари в света на само инвестиции. Всички те мислят само за благосъстоянието на клиента и, че клиентът иска парите си, колкото е възможно да се оцени. Но има и такива, които искат да печелят своите такси и " сполучлив " съвети за инвестиции обикновено са винаги погрешно. Кой гарантира сто процента печалба обикновено е някой, който иска да има пакет и се опитват да ви примами. За съжаление, все още има хора, които вярват и искат да имат най-много пари спечелил. За съжаление, те обикновено се отплаща над приходите.

Безсмислени финансови препоръки са в днешно време за съжаление често срещани в пазара и, така че знам всичко правилно да оцени и да мисля над всичко. Клиентите често са прекалено доверчиви. Той вижда евентуална визия на финансите, и той е човек, който е благосклонен към тях, работи добре, казва, че е " абсолютно ", ще бъдат освободени, след това те нямат проблем да вярваме. За човек изглеждаше много солидна. За да направите това, вие да ме хванат в подобна ситуация, е необходимо да знаете нещо. Не, разбира се, нямам професионално обучение или други подобни, просто знам няколко правила и няколко препоръки, които е добре да се шофира. Това може да се предотврати загуба на вашите финанси и не инвестират пари в безсмислени инвестиции. Какво по-точно са сред тези съвети? Каква трябва да бъде основни познания финансово грамотен човек? Можете да я прочетете в тази статия.

Намерете вашата финансова независимост

Една добра инвестиция за инвеститора е този, който е в състояние да спомогнат за генериране на дългосрочни печалби с минимални усилия вас, като инвеститор. Според някои експерти, това е истинска инвестиция. Инвестициите, които ще генерират непрекъснато печалба, която може да се нарече нещо специално и този, който може да се намери такава инвестиция и се възползва от света на инвестициите може да се разглеждат като краля на инвестиции. Например, можете да за определена сума пари, за да купуват акции на компании, които плащат редовно дивиденти атрактивни. Например, можете да си купите къща, където има жилищни единици, както и тези единици могат да наемат, като по този начин да си изкарваш финанси. Можете също така да купите имот, където можете да създадете офис площи, които ще продължат да отпускат заеми и по този начин ще имат дългосрочно финансиране за това отдаване под наем.

разнообразяване

Диверсификация означава диференциация или сегментация. Това е като номера на разширение. Много хора имат диверсификация свързана единствено с фондовата борса и на справедливостта. Такъв подход към инвестирането не е много добра, според експерти, тя е дори по- грешен подход. Важно е да се осъзнае, че инвестирането могат да бъдат различни от това просто да се търгува на фондовата борса. Инвеститорите не трябва да забравят широка диверсификация на инвестиционния си портфейл. Хубаво е да бъдат равномерно разпределени между различните инвестираната сума активи. Ако купуваме само един или два активи, е глупост. Това е според различни експерти в сравнение с инвестиционния самоубийството. Докато всички анализа казва, че не може да се обърка, то не е така. Тя е много по -добре и по-малко рисковано да се наложи да покрие колкото се може повече активи. Разбира се, според анализа чрез придобиване на впечатлението, че сте изправени пред инвестиционната възможност на живота си, не поставяйте всичките си пари, само за да има един, според вас, възможност за инвестиция на живота. Investment е силно зависима от интуиция, но всеки инвеститор трябва да има някои, че политиката, а не само на поръчките Stop-Loss, но също така и по отношение на диверсификацията в широка диверсификация на портфолиото си. В портфолиото си следва да бъдат представени облигации, стоки, недвижими имоти, предмети на изкуството и други подобни.

Жилищна до своя потенциал

Имате точна картина на доходите си и всичко, което се случва в семейния бюджет не е трудно. Списъкът е едно от нещата, които трябва да бъдат здраво в ръцете и под контрол. Но за да се разходи по програмите за контрол е по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед. Вашият дом, битови предмети, храна, дрехи, развлечения, транспорт, джобни пари за деца, курсове за деца, бебешки принадлежности, ученически пособия и други подобни. Училище и нуждите на децата обикновено са само в малки количества, но в крайна сметка това е доста голяма сума. С тези разходи, които месец имате, вие трябва да започнете да работите. По-важното, обаче, са вашите дългосрочни разходи, които са ограничени в гъвкавост. Хората са много преценят дали да си купя един заем, ипотека или лизинг на автомобил. Купете си нова риза, можете да откаже, но ще трябва да плащат ипотеката. Примамката на ипотечните кредити е красива. Вие имате голяма къща, голям апартамент, красив празник и други подобни, но кой ще плати дългосрочни вноски? Ти и ти трябва да живееш с него и следователно всичко това много мисъл и обсъди с партньора си.

имот

В разгара на балона на недвижимите имоти, инвеститори са купили до луксозен имот на границата на своите финансови възможности. Те не се поколебаха да заеме огромни суми, защото те са имали впечатлението, че това е един от най-добрите инвестиции на живота си. Както това се случва, че са сгрешили. Купи най-скъпите и луксозни имоти, които са налични на пазара, е глупост. При закупуване на недвижими имоти е голям разход, но тя със сигурност няма да вземат решение. Трябва да се вземе предвид местоположението, възрастта, състоянието, географската ориентация на обекта и др. Той има къща зад съживяването през последните години? Тогава това е единственото правилно и точно такава инвестиция рамкиране. Ако ф реши имот, да покани експерт термовизионна камера, която ще разкрие недостатъци, които не са видими с просто око и която лесно може да бъде пренебрегван. Пазете се, че в района не са предмет на наводнение, независимо дали това е в близост до градския обществен транспорт, независимо дали тя е в непосредствена близост до най-малко основни граждански удобства и други подобни. Тя взема решение за закупуване на опции, но също така и цената. Отделете време, за да купите апартамент на площад Wenceslas, най-вероятно няма да е проблем да го отдавате под наем.

Пенсиониране?

Пенсията трябва да се мисли. Разбира се, ако сте двадесет, не мисля за него толкова, колкото трийсет или четиридесет. Много хора не виждат пенсията им розови, твърди, че тя не се живее, защото нашето правителство го непрекъснато настоява и настоява. Но е добре да запазите за пенсиониране с помощта на държавата и без неговата помощ. Вие не може да остави нищо на случайността. Това е в общи линии много проста, всеки месец от заплатата си, които ще отидат в сметката, това определен процент. Тези проценти ще се случат в бъдеще се връща под формата на доходи за вас. Кой разчита на факта, че състоянието на нашата грижа за пенсиониране е пълна глупост и голям хазарт. В този момент, дефицитът на пенсионната сметка за около 40 милиарда евро годишно. И ако броят на работещите хора на пенсионер ще продължи да пада, дефицитът расте толкова бързо. правителство и пенсионната реформа да намали някъде по средата. Въвеждането на втория стълб, гражданите трябва да имат по-голямо участие в спасяването на собствената си пенсиониране, е много погрешно. Ние имаме възможност да встъпи в третия стълб, което е все по-популярни Бохемия, но както всичко, този трети стълб има своите плюсове и минуси. Необходима е Приходи от пенсионно осигуряване след края на данък петнадесет процента. Понякога това се отплаща, а пренебрегват стълбовете, а не да се присъедини към тях и просто да инвестират във взаимни фондове. Ако имате взаимни фондове и да премине през изпитанието на времето, печалбата от тази инвестиция, тогава той може да не се облагат с данък по никакъв начин, за разлика от пенсионните планове.