Как да спестите пари за транспорт

● 02. 04. 2014

Пътуване. Това е област, която често хора от всички възрастови групи се отнасят до като си хоби. С ръка на сърцето - това е наистина така? Daily вози в претъпкан автобус, където се чувстваш неприятни миризми или луд разходи за гориво в колата, или вечно забавени влакове. Само защото някой обича? Хората си мислят, че по-скоро се правят нови пейзажи, почивка и спокойствие, въпреки активен отдих дори туризъм. Но не и ежедневно пътуване, за които ние прекарваме голяма част от техните заплатите. Най-често срещаните елементи обикновено са втори само след жилища. Да, това е невероятно, но ако се изчисли колко ние прекарваме заедно, бихме могли като ужасен. Поради това е необходимо да се получи всичко namyslet и се опитайте да запишете на пътуване. Ето малко помощ.

Ride спирка

Или автостоп, просто закачване вози. За някои стандартни, за ужас на другите. Да, ние знаем, когато млад стопаджия шофьор ограбена, изнасилена и убита, или най-малко един от тях, но също така и от другата страна на монетата, разтворителя е бил нападнат от шофьор, обвинен в злоупотреба, както и неговите тракери съкратят живота. Такава трагична и неприятно цел, могат също автостоп, така че да се възползват от него, ако вие сте по- идеално две, защото една голяма група вероятно просто някой, пътнически самата кола не е взела. И най-добрата опция Autosport е един мъж и една жена. Има хора, които нямат смелостта, а не, че те трябва да се страхува за живота си, но също така и един вид срам, унижение и дори в начина, по който те искат да чакат дълго време.

Carpool

Но има много други начини да се запишете на цените на билетите, а не да се налага да преследвам. Днес, сървърите, които са специално предназначени за изследване на цената на билета и на околната среда. Когато тези две референтни връзки и подчертават факта, че пътникът е транспортиран в комфорт на дома (най-вече), тогава няма друг начин освен да аплодираме идеята. Това е сайт, където можете да намерите на маршрута, който искате да отидете и когато срокът, и след това отговори на офертата директно към шофьора, който по това време точно отиде по този начин. Или определен маршрут, или влезте в системата като шофьор. Въпросът е, че в една кола натоварени през същите маршрути повече хора заедно и те са платили за пътуването, така че всеки да е щастлив, защото по-малко пътници в обществения транспорт, както и не се предадоха отново драйвера за спестяване начин.

Приятели

Ако ти си от малък град или село, най-вече пътуване до работа на няколко десетки километра. A същия маршрут има може би вашите колеги или познати. Съгласен съм с тях, който има кола, която се качи заедно и сте преминали по пътя. Едва ли някой ще бъде против него. Защо също - колата е обикновено по-бързо, но също така и по-удобно, в случай на пълно натоварване на пътниците, пет кола евтино. Ако имате всички коли, редовно променлив, дори след една седмица, независимо дали е голяма бъркотия. Това просто укажете себе си. Както и да е, една голяма и просто върхът.

Общественият транспорт

Ако сте на обратното, населението на града, а също така ви карам колата си, за да работят, тогава вие със сигурност се изчисли цената на обслужването на автомобил, това означава, застраховка и двете отговорност гориво и всички други разходи, го разделете на броя на дните и да видим колко ви излезе на едно такова пътуване един ден. Сравни с обществен транспорт и да прецени дали този вариант е по-добре. Особено в този случай, когато имате някои място за паркиране и вие трябва да се намери, а понякога и дори плащат за паркинг. Ако се вози две, а с партньор, или с детето, то със сигурност е по-добре за вас просто да се вози в колата, но иначе си струва да си купя билет с отстъпка и да си спестите време, намирането на място за паркиране.

Карам колело

Вие не трябва да бъде само Веле - активен спортист, но ако работите, или там, където трябва да се извърши, но само на кратко разстояние, опитайте се да си купи мотор и се вози върху него. Днес, той предлага възможността за заседналия начин на работа, защото много офис сгради обикновено съдържа един душ и след това можете да вземете душ без затруднение, да се променят в костюм и свеж, добре настроен и седна да работи. Кой може да го направите така. Това е чудесен начин да влезете във форма и да стимулира да работят.

Група Отстъпка

Ако от време на време излизате от влака, по -дълъг маршрут, вие ще забележите, че пътува в група предлага значителна отстъпка. В случай, че просто не ходя с никого, а след това, преди да си купите билет, да зададете кръжи население, което не работи добре в едно и също място заедно и да закупят билет с отстъпка. В допълнение към може би научат интересна лице и начина, по който не толкова скучно. Тази опция скрива смелостта, но отново се отплаща.

Без резервация

На дълги пътувания с автобус до купуват резервация седалка. Те са логично по-скъпи, защото те произвеждат вместо да седи, но дори и така, през което обикновено приемате.

Възползвайте се от специалните отстъпки

В случай на дълги линии и гледане на действие предлага транспортни фирми. Тези, които съблазнява конкуренция, се опитва всички видове начини и толкова често идват на пазара с по-добър обхват на движение. Една такава транспортна фирма и дойде да бъда с която е въвела kreditor билети и други големи сделки.

групи

Студенти, деца или възрастни хора и инвалиди. Въпреки че много пъти, за да не завиждам, но и сред тези, които получават отстъпки. Когато имате повече, за да ви покажа един между тях, тогава аз питам за отстъпка. Не всички активно го предложи, и ако е възможно, че е жалко да не се използва отстъпка, когато е възможно.

планиране

Също така се случва с вас, че едва ли това, което ви се върне у дома, можете съпругата дошли и обявява, че трябва да се върне, защото, когато пазарувате. И аз съм сигурен, че си спомняте за други подобни дейности, които трябва да пътуват около няколко пъти, колкото ако се върне. За да се избегнат подобни случаи, да планирате покупките си и подхранва нуждата от нов аванс. Така че можете да спестите месечна изненадващо дори някои хиляда. Абсолютно страхотно.

Може да се запази много начини. Просто направете малко бърникането в главата си ясен. Може би си мислите, още повече трикове, за да портфейлите си да не правят толкова много пари, разбира се, всичко това в съответствие с приложимите закони и подзаконови актове.