Как да сменим енергийния си доставчик

● 01. 04. 2014

Вашите разходи, които прекарват на домакинство са по-високи от година на година. Повдига цената на всичко, което можете просто да погледнете. Храна, гориво, дървесина и др. Не е чудно, че цените се повишават и за електроенергия, природен газ, вода и под наем в апартамент под наем. Разходи през зимата са много малко по-висок. Това е естествено и логично през зимата повече използвате, че вие сте на топло. Това е необходимо, в противен случай ледената плосък пушена грип, тонзилит или все още замразени и навсякъде просто се чувстват студа. Предполагам, че всеки иска да се спестят пари и да го напълно на всички.

Вие купувате евтина храна или храна в действие, закупуване на бензин, когато това е най-евтиният, закупуване на дрехи само в действие и да се опитаме да се запишете на ток, вода и газ. Топи само когато сте в апартамент през нощта отопление е намалено до минимум, ако само малко се извърви износване Netopia топли чорапи, топли пуловери и топли пижами. Спестявате, но най-вече, когато си смените доставчика. В днешния конкурентен пъти е много, много доставчици на енергия, които имат различни цени и се опитва да привлече нови клиенти всеки. Такъв доставчик ще често евтина цена до пет хиляди души на година, което ще зарадва всеки, всяко евро, което е добра годни. В допълнение, Вие не ще трябва да си помисля дали отопление пусна, или бихте предпочели да носите пуловер да пакет в одеяла. В основата е, следователно, да има доставка на енергия, които ще ви предложим най-добрия продукт за вас. Трябва да е финансово изгодна, но също така и от потребителя предпочитани.

В днешния пазар има много доставчици. Дали по-големи или по-малки такива. Има десетки от тях. Просто така чета менюто си и изберете от менютата един, който е най-удобен за вас. Много хора се страхуват от тази промяна. Те ще променят м, тръби и всичко това ще бъде сложно, отнема време, трябва да имаш много време на тази промяна и какво, ако ти свърши тя не работи излиза по-евтино? Защо такава промяна е цяло? Нищо. Разбира се, това са отражения на хора, но това няма нищо общо с реалността. Промяната не засяга доставчикът метра е или тръби. Цялата промяна е така само на хартия, никой не предприемете нищо, просто попълват документите и по този начин всичко, което ще се проведе само под формата на ценни книжа. Това звучи много по-добре и много по-лесно, не мислиш ли? Как, но такава промяна наистина да направи всичко се състоя в най-добрите и най-безболезнен? Можете да прочетете в тази статия, че ще помогне малко с промените в ориентацията.

необходимата документация

Ценни книжа са просто избегнати, ако коренно ви мразят, ще трябва да захапе куршум. Представете си, че веднъж в ценни книжа, веднага ще получите много по-добре за влияние върху цените и малкото вестниците стойност. Свържете се с доставчика, от когото ще искат ново реми власт. Организирайте среща, на която ще научите какви са условията и задълженията. Това е много важно, за да разберете това, което всички вие трябва да направите, и за какво всичко за вас по силата на договора се дължи и как тя ще изглежда цяло. Като цяло, просто трябва да прочетете договора, да го подпише. Действителната смяната на доставчика е безплатно и без заплащане. Ако ви се случи да доставчици, след което ще искате да изберете някой друг да този доставчик смятате добре и се опитайте да само да ви обогати. Current продавача, от когото ще получите вашата енергия, не стъпвайте върху му го информира, за да направите вашия нов доставчик. Ако забележите, в края на краищата да представи себе си, вие може лесно да попълните формата за прекратяване на абонамента. За да изпратите на централата. Ако, обаче, можете да, това е за вас, за да се изпълни нов доставчик, забранявам. Струва си да се промяна в цената на сравнителните цени на енергията в Интернет. Тук можете да намерите този, който е точно за вас най-евтините и най-добрите, и можете да изберете както ви р компромис. Този сравнителен енергия също така е възможно да се направи промяна, защото от удобствата на дома. Докладите ще се грижат за другите, вие просто подпише договора.

Срокът на предизвестието, като основен елемент

Тя може да изглежда необичайно за някого. В крайна сметка, основният елемент е цената на енергията. Разбира се, че е, но не е единственият. Необходимо е да се съсредоточат и върху срока на предизвестието и правилно. Датата, до която сте обвързани от сегашния си доставчик показва, когато за първи път да преминете към друг доставчик. Ако имате договор за неопределено време е възможно по всяко време да напусне съществуващия доставчик и да се преобразува в друг доставчик, който е удобен за вас. Дори и тук обаче съзнава, на срока на предизвестието, най-често с тримесечно предизвестие. Също така е от съществено значение с доставчика ос, който е винаги на двадесетия ден от месеца. A по- трудна ситуация е, когато договорът е за определен срок. В този момент е необходимо да се определи до каква информация сте са обвързани и какъв е срока на предизвестието тук. Най-често това е период на предизвестие от един месец. Ние можем, но също така да заседава с предизвестие от три месеца. Обикновено, след един месец изпълнител за договори за преработка. Срочен договор не е често се случват, но се препоръчва, ако имате възможност да силно конкурентна оферта. В момента на пазара се очаква да спада в цените на енергията. По този начин, това си струва да се сключи договор за определен период от време и да гледате всички оферти за развитието на пазара. След това можете да отидете на доставчик, който предлага нещо по-благоприятно.

Изменението на Гражданския процесуален кодекс

Ако въведете в първия ден на месец януари в изменението на Гражданския кодекс, това се отразява и на договори за доставки на енергия. Купувачът ще има до възможността да се оттегли от договора едностранно и когато доставчикът ще увеличи цените на енергията, или промяна в общите условия. Продължителността на срока на предизвестието ще бъде съкратен до един месец. Промени търговец ще трябва да уведомяват тридесет дни предварително.

Преди подписването на договор, прочетете го внимателно и внимателно. Всички разпоредби, общите условия и други подобни. Уверете се, че договорът не съдържа никакви наказателни такси, които в бъдеще ще предотврати преминаване към друг доставчик, ако нещо не ви е ясен, помолете за всички и поиска обяснение. Това е вашият договор и парите си.