Как да се спестят пари в ежедневието

● 01. 04. 2014

На практика всичко това, което ние обикновено правя всеки ден и можете да спестите. Понякога тя е от порядъка на десет милиона евро, но често от стотици или дори хиляди. Просто науката, където можете да запишете до не страдат или живота си, но не и портфейла си. Обикновено това е достатъчно, ако един се придържа към определени принципи и правила, или да коригира дневния си програма.

телефон

Колко често ви се обадя и колко ви струва месечно телефон? Прекалено ли е? Най спаси, ако имате бизнес телефон и върху него определяне на идеала неограничен призвание. В този случай, вашият работодател няма да възрази, ако използвате телефона за лични цели. Разбира се, нищо не трябва да преувеличават и през работно време, ако ви отведе на час разговори извън бизнес дела, и от Вашия работодател не беше доволен. Така че, ако имате бизнес телефон, не ме безпокойте собствения си веднага, но само там, за предплатени услуги, а именно кредит.

Използвайте интернет

Днес, благодарение на множество опции, можете да спестите много от кратки текстови съобщения, които изпращат от интернет, оставят съобщения или други - в социалните мрежи или електронна поща. За дълги разговори с приятели или семейството, които живеят далеч от вас, използвайте телефонни разговори чрез Skype. Трябва само да компютър, интернет и слушалки. Ако искате да се виждат един друг, да получите на уеб камера (нови компютри вече го имат автоматично).

Пазете се от скъпи тарифи

Проверете също така телефона си без такси с това, проверка на броя на съобщенията, изпратени и броя и продължителността на всеки разговор, в сравнение с крайната сума на месец. Вие плащате твърде много, така че да се движите в менюто на вашия оператор, или привеждане в съответствие и конкуренти и попитайте в магазина или на линия, каква оферта можете да дадете. Днес те правят тарифи строго съобразени, така че тя трябва да бъде никакъв проблем да отговарят на вашите желания.

Горива - бензин, дизел

Тук е важно да се изясни дали ви карам много или по-малко. Ако намерите колата си по-скоро средство за транспорт наоколо, можете да го използвате за транспортиране до покупката и т.н., месечна карта (със среден разход на гориво на леките автомобили) хил. лв. за хиляда и петстотин евро. В този случай, не бъдете стиснат за избор на гориво и предпочитат да се зареждат на маркови бензиностанции. Ако използвате гориво от "без име, след това можете да скоро мотор - можеш, но не го правят. На месец по този начин спестявате около петдесет евро, но на новия двигател е въпрос на няколко десетки хиляди.

новият автомобил

Нови автомобили са проектирани да пестят повече гориво, плюс, които виждате на екрана, така че да имат най -обширния преглед на колко гориво изразходва. Тя ще ви научи по- ефективно, отколкото форма - спирачка - газ. Новият автомобил е инвестиция, но скоро ще може да се върне, освен ако не често.

LPG преобразуване

Ако сте запалени по обратния ездача, пътнически автомобил, който използвате, както и работата и не шофирайте стотици мили на ден, тогава трябва да се помисли за възстановяване на колата на LPG. Това събитие е около двадесет и пет хиляди, но разходите за гориво ще бъдат намалени наполовина. Обикновено, ако хората имат една кола се превръща в LPG и работи доста, след това инвестициите си в рамките на една година до две години назад.

лекар

Плащанията в аптеките и лекарите понякога се поправят високи. Въпреки тридесет евро не е много, но ако отидете редовно с контролите, третирани с определена болест, и все още ви се предписват лекарство, то е в портфейла си вече знаят. Ако не го направите, не ходят на лекар. Често можете да само леко болеше всяка съвместна. Смажете го Мази за ставите, настинки и да се избегне, ако вземате болкоуспокояващи. Вашият лекар ще се справи добре и нищо друго, което ви спестяват време и пари.

Лекарства за препис

Консултирайте се с вашия лекар, само в случай, че трябва да предписват лекарства. Същите са необходими лекарства с рецепта в аптеката за няколко стотин, можете да го превърне само тридесет евро за лекари плюс тридесет милиона евро в аптеката, така че отново да те спаси.

зъболекар

Малко абсурдни такси на зъболекар. Можем да кажем, че по-лошо на зъболекар, толкова по-голяма сума, която плащате - зъбите ви зле на човека, ще трябва да плати за него. След известно време ще трябва да се работи, защото от лошо зъб проблем отново, така че отново да потърсите зъболекар, който за пореден път се нуждаят от лоша работа, и да плати отново. Така че това може да се случи, че прекарват невероятно количество и зъби идват. Средната посещаемост Днес всеки на стойност най -малко хиляда до две хиляди евро, така че да си спомнят и зъбите редовно. И ако откриете такива грижи все още е скъпо и бедни, намери друг зъболекар.

Обича

разходи и фитнес у дома

Интересно е, че фитнес у дома можете, но просто отиваш в обществени зали и дори да плати за него. Това е малко абсурдно, когато се работи у дома и отидете на същото, ако не и по-голямо количество енергия, и ще имате по- красиво подредено. Така че по същество да ви спести време и пари. Избършете праха, вакуум, мият прозорци, измийте завеси - се изключва и след това аз се мотае нагоре, всичко е добре разхода на енергия, за които няма да плащат нищо, но вие ще бъдете възнаградени с чиста и ароматизирана домакинство.

упражнение

Ако тя все още е малко за вас, практикуват у дома. Вземи DVD, което е упражнение, което ви подкрепят. Например, аеробика, зумба, йога или дори много повече. Сравнително евтин и лесен за съхранение степер, инструктор инструмент на, върху която укрепва както на краката, корема и задните части, следователно, проблемните области, където повечето магазини на мазнини. Ходете да тече, тя може да ви спести много. Не ограничавайте вашето физическо упражнение, но мисля, че не могат да бъдат спасени по този начин. За един месец той може да бъде стотици, хиляди годишно, а след това да възнаграждават голям празник.

Да излиза с приятели

Вие имате много приятели и често ги срещнем в кръчмата? Колко да похарчите? Със сигурност няколко стотин една нощ. Ако ние разчитаме на харчи около петстотин евро на нощ, средно десет пъти на месец, а след това цялата сума от пет хиляди евро. Това е достоен прилеп, който може да бъде начин да се спаси. Това не е, че вие гледате на броя на бирите, които искате, или просто да пропуснете вечерта (което също е опция), но следващия път, когато трябва да се поканят приятели в дома си. Разходите ще бъдат намалени наполовина, дори ако просто каним всички вас. Направете закуски, изсипва ракия, налейте вода от чешмата. Едно такова гостоприемство ще ви направя следващия път, когато те толкова сигурен, да ви спести.

Самоучител

Обичаш ли чужди езици? Езикови курсове са доста скъпи и много пъти не разполагат с време, за да хвърлят - ще се разболеят, да получите неочаквано посещение, приятел ще има нужда от превоз до болницата, и т.н. Тя може да бъде всичко. Но ако сте усърдни и език, който се научи да вкуси, да вземе един самоук дома. Купи Използван или наемете един учебник от библиотеката също са големи езикови проби аудио, които са навсякъде в интернет. Слушайте ги, да търсите текст в интернет. Днес това не е проблем, просто за да правят бизнес. Направете график, да се посочи броят на часовете, учебната програма за всяка седмица, и се опитвате да се спазват. След като сте опитен в областта на езика, Skate портали нация, чийто роден език, който сте избрали, за да се намери някой по запознанства за комуникация. Тя ще бъде забавно, но също така се научават много време.

Същото се отнася и за преподаване на музикален инструмент, или всяко друго учение. Днес можете да се научат и да пишат по трибуните - или пишете всичките десет директно към Интернет, можете да търсите за тази страница. Тя не струва нищо и може да ви научи да се коригира така, както искате. Докато разходите си за един урок само петдесет евро на месец, за да се натрупат няколко от тях, както и за много други неща. За да се получи реална представа, оставя парите, които ще ви постави върху него през цялата година и след това ще мили, може би дори ужас изненада.