Как да се спестят пари у дома

● 01. 04. 2014

Спестете малко пари, може би опитайте всеки. Или поне по-голямата част от обикновените хора. Често, но вие също може да спести много у дома, просто следват определени правила. Това не е ограничение на дома, само познаване на важни елементи. Въпреки, че на месец може да бъде само " стотици ", но от порядъка на календарната година, както и хиляди. И тя трябваше да бъде дълъг уикенд за двама навсякъде в спа центъра на хотела с пълна грижа.

Пестим за отопление

Netopia, както казват - Господ Бог в Windows? Често хората се давят, а също и да се проветри. Което е наистина необходимо, но може да се направи по- леко, или така че може да диша, но също така запазват. Ако ви се струва, че имате нужда от приток на въздух в апартамента му, изключете всички отопление и изчакайте половин час до един час. След това отворете всички прозорци и врати вътре в апартамента и да се проветри, колкото е необходимо. Съответният период е петнадесет минути до половин час. Дори когато това е горчив студ, дръж се. Увийте се в едно одеяло, сложете горещ чай, и нека застоялия въздух да изчезнат. Най-доброто време за такава вентилация вечер, около два часа преди лягане. Тогава вече ще се затопли и свеж въздух в голямата заспите.

Да не се поставя през цялото време, регулиране на отоплението

Той също така зависи от това дали имате къща или апартамент. Ако трябва да отидете на почивка, след завръщането си у дома е студено и е необходимо дълго време, за да се затопли. Въпреки това, с която трябва да се съобразяваме. През деня, когато отивам на работа, оставете отоплението само леко нагряване на стените на лед безплатно и наистина загряване да дойде. Там е малко по-лесно. Въпреки зимния студ, който те кара да се шиба на скреж, след като се приберете у дома, можете да усетите топлината, защото централната тръба непрекъснато разпределя топлината в цялата къща, така че дори ако Netopia, топлината в апартамента. Преди слана, наводнение и топла напитка също ще дойде по-удобно. Winter се усеща на всички, и обратно, ще бъде хубаво и топло.

Бягството на топлината

Фактът, че вашият дом не е точно топла топлина, не само от това, колко много можете да използвате, но топлината може лесно да избяга. Най-често достатъчно добре топлината бягства прозорци, така че е добре да споделите с бягството на топлина измерване на термо - камерата. Ако вашите стари прозорци и усещане, който духа през пукнатините, спят през тези дупки парцали или силикон и планират своите подмяна прозорци. Може би сте дали инвестицията е висока, но тя ще го направи в рамките на няколко години назад към гърба.

Направете космически радиатори

За затопляне течеше добре, преместете мебели за да се предотврати всякаква топлина, която тече от радиатора, да се движат из стаята. Също скъси завеси, или да се отърве от тях напълно. Всички пердета, мебели, но също така каза, само изолира топлинен поток, така че стаята е по-хладна, отколкото може да бъде. Не дълго остави нищо на радиаторите. Сушене на дрехи ползване сушилня. Но ако сте абсолютно трябва нещо да изсъхне, след това не забравяйте, че веднага суха, извадете я.

Как да спестим вода

кран за изцеждане

Ако мислите, че пестенето на вода и напразно мислене, където все още можете да спестите? Така че опитайте да проверите кранчетата, че капе. Дори една капка в минута може да направи много пари годишно. Бъдете грешката е недостатъчно затваряне на чешмата или в лошо кранче. Можете да се каже, когато Z ще гледате на батерията. Ако това е лошо да се вземе нов в следващите няколко години, си възвръщаемост на инвестициите. Ако не са " само " едно семейство навик и липсата затварят крановете просто да ви позволи да се грижи за него и да информира всички членове на семейството.

миялни

Когато миете чинии предимство на системата и измиване ястия. Миенето на чиниите под течаща вода е толкова нерентабилно, докато се чудеше, в допълнение към следното използва топла вода, чиято цена е много по-висока, отколкото на студа. Напълнете вода в купа и се измива от по-малко мръсен, след доста мръсна. Ако водата е прекалено мръсно, така че да го замени и винаги да имате под ръка по една купа със студена вода, която изми чиниите да изплакнете. Това означава всъщност спаси стотици една година, може би дори хиляди евро в зависимост от правилността на миене на съдове. Достатъчно дори ви спаси, ако миете чиниите възможно най-скоро след оцветяването. Ако суха, трябва да търкам, нека потапяне и т.н. Това разбира се използва само вода, но също така си време, енергия и перилен препарат.

Плуване срещу къпане

Къпането във вана консумира около три до четири пъти повече вода, отколкото сърдечен къпане. Той може да се отпуснете във ваната е невероятно и аз, необходимо за психиката, но ежедневно вана, пълна с вода, ще бъде проклета тежест на портфейла си. При вземане на душ, душ или изключете водата, особено когато прецаках. Безполезно е да ви блика вода, когато наистина трябва да се измие цялото тяло. По-добре в промивната вода и спести много вода. В банята, не забравяйте да се пести вода, когато си миете зъбите - не го правете, когато течаща вода по време на водата изключете и включете колкото е необходимо, но не излишно никога не тече.

Съвети разследване за електричество

Електричеството е мощен лакомник пари, което не изглежда, защото не всички, че много да се види. Ако получите законопроект, така че сте посочили, че сте губи електричество отнема една и уредът, а просто данни, а сумата, която трябва да плати. Ако не, ще дойда при вас, ако ви " отреже " услуги и т.н. Ток днес се нуждаят от ден и час. Гледането на телевизия, осветление, интернет, понякога дори и отопление, готвене,... там е много по- просто, което добре знаете, когато силна буря през есента на проводници с високо напрежение и доставката на този мощен дами в домакинството се прекъсва. Веднага след като са откъснати от всички краища на света. Повече от веднъж, не можем да направим нищо.

Енергоспестяващите уреди

Днешният свят ни научи да се спаси, а след това се появи на пазара на ефективни крушки или уредите с надпис " A " и няколко плюс. Като цяло, по- плюс, следователно по-добре. Поне от гледна точка на икономии. Въпреки че те са по-скъпи, но вие ще го разберете навреме, за да се пести енергия. Не е необходимо незабавно да отида да купя един цял нов уред, когато старите все още са напълно функционални, но се очаква, че веднага след като един от тях се е износила. Дори ако имате достатъчно пари, можете наистина да изчака докато уредът ще каже последната дума. Бъдете внимателни, не само за портфейла си, но и в същото време и на околната среда - само, че може би сте човек, който може да дари стари уреди или продаде. Ако ние говорим за уреди, не забравяйте фризера, който трябва да бъде размразена редовно. В действителност, когато слана има само четири милиметра дебелина, увеличаване на разходите за потребление от колкото осемдесет процента!

Когато изключите и изключете

Ако искате да изключите телевизора и да го изключите напълно. Това включва тавата, за които не са в " режим на готовност ". И това се отнася и за всички уреди, които можете да не използвате, като например радио, компютър, или дори кана и микровълнова фурна. Само това, което можете, изключете захранването, защото каквото и да е по този начин по този начин светлините, или просто включен в мрежата, на практика поглъща енергия.

Да не се запишете на прах за пране, но машината. Предпочитам да си купя един наистина добър маркови прах за пране от някакъв неизвестен. Въпреки, че ще струва около тридесет евро повече, но много повече ще се пести енергия, както на машината и да се лекуват облеклото. Благодарение на добър перилен препарат може също така да намалят температурата на тридесет градуса, с нормални дрехи с бельо, а след това се намали температурата 60-40. По този начин можете да спестите до четиридесет процента от енергията. Достатъчно енергия също се консумира в готвенето. Ако ви се готви на електрически котлон, след това, преди го изключва напълно. Дори и в тази жега все още може да. По същия начин, за да Service - в крайна сметка позволи висон и гладят с.