Как да се изгради един финансов план

● 02. 04. 2014

Финансово планиране трябва да бъде в основата на всеки дом. Много от тях, обаче, помислете за това като нещо, което е важно само за компанията. I индивид или семейство, обаче, трябва да има финансов план. С него се свежда до минимум вероятността от получаване на финансови затруднения.

финансов план

Към един отговорен подход към финансите си, започнете чрез създаване на финансов план. Благодарение на вас финансово стабилна и по-малко в живота ви ще се изненадат всяка непредвидима ситуация.

В основата на всеки финансов план е да се определи целите си. Тези цели се разпределят ресурси. За да постигне целите си, въпреки неочакваните събития следва да бъдат отразени във финансовия план, опции за сигурност, и накрая специфичните продукти.

Много хора правят грешката да изберат специфични продукти, преди те да се реализират целите и средствата.

Те питат финансови консултанти или себе си кой продукт е най-добре. Въпреки това, средствата не може да се разглежда като цяло, както следва. За различните дестинации са подходящи в различни продукти.

A финансов план от време на време да се актуализира. Това означава, че отделните точки от плана отново минават през и се уверете, че нищо не се е променило.

Основни елементи на финансовия план

Zoom сега накратко основните елементи на финансово планиране:

- Целите на финансовия план: те представляват това, което искаме пари от финансовото планиране, за да купуват. Ние включват тук по-големи неща - покупка на недвижими имоти, автомобили, по-големи разходи за обучение на децата (например, частен колеж), предоставяне за пенсиониране и т.н. Това не е само добре да се знае целите, но и когато искате да се приложи. Целите могат да бъдат разделени в краткосрочен и дългосрочен план.

- Финансов план на захранване: Това включва домакинствата с ниски доходи. Основният доход е от заетостта, но тук е едно вече записани на финансовите активи, или имущество, които могат да бъдат отдавани под наем и да печелят пари от него.

- Осигуряване на вашата Финансов план: Планът за финансиране не може да се подценява сигурността на имуществото, както и доходи. В този момент е необходимо да се съсредоточи върху рисковете, които могат да застрашат вашия имот и обезопасява по подходящ начин срещу тях. За тази цел, най-вече различни видове застраховки, като застраховки живот за хляба на семейството, ако семейството ипотеката и т.н.

- Специфични продукти: Да те в крайна сметка, въз основа на финансов план. За да изберете конкретни продукти, за да ви помогне да постигнете целите си Ures когато знаеш какви пари имате нужда, когато имате нужда от него и колко и в това, което се образува в давайки им пари. Можете да въведете сумата, която трябва вече на друго място или да запишете или да инвестират редовни месечни депозити. За специфични продукти, вие също трябва да помисли за това, което очаквате приходи и колко сте готови да поемат риска. Ако финанси не разбират и не искат да рискуват изберете спестовни продукти. Ако финансите активно се интересуват и по-скоро ще има интересна оценка, да инвестират.

Обобщение на предимствата на личен финансов план

Личен финансов план, ние ще обхваща финансовата пътя, който отиде. Тя внася ред в нашите финанси и ни позволява да постигнете целите си с ограниченията на различните рискове.

Финансовият план е за много години напред. Това ще ни помогне да не изпадате в паника в различни ситуации в личния си живот, но и на финансовия пазар (напр. внезапно спадане на акция).

Тя ни помага също така по-близо до целите си. Очевидно е, че хората, които имат пари някъде по сметки, които не са точно предназначената им цел, лесно една " нарязване " от пари, чиято цел е ясно дефинирана, както и предвижданата последна сума.

Финансовият план също помага да се избегне капана на дълга. Все по-голям брой хора, които кандидатстват за личен фалит посочва, че това е народът на дълговите проблеми.

Финансовият план бихте могли да запазите капана на дълга, тъй като пазачите на основните рискове. Тя ви принуждава да имат резерв на ликвидност (пари, които можете, ако е необходимо, всички права за използване) и замразяване на активи и доходи.

Благодарение на финансовия план и по-добре да осъзнаят какво имате пари и какво ли още не. Финансовият план ще покаже например, че нещо определено не може да спаси. Ето защо не трябва да го купя на вноски, защото ще остане дори и след парите. Независимо от факта, че заемът ще плати не само за бизнеса, но също така и на лихвите и други такси.

Не финансов план, може би можете да направите, за да отговарят на вашите цели в краткосрочен план, но в дългосрочен план без него.