Как да се избегне капана на дълга

● 01. 04. 2014

Вземете на заем или кредит в днешно време не е нещо необичайно. Почти всеки в някакъв момент от живота на кредита е имал или има, и днес все още е много, много семейства и лица, които вземат заеми, те искат да притежават собствен дом, което определено е много добро решение. Днес на пазара е много голям брой различни кредити, овърдрафти, смарт карти, заеми, ипотеки и други подобни. Макар да е очевидно добро, че пазарът се разраства и конкуренцията е голяма, понякога не просто достигне за най-добрите и най-удобния за вас в потоп от оферти можете лесно да се загубиш. Поради това е необходимо, ако се мисли за нещо такова, всичко може да бъде старателно разгледа и обсъди с партньора. Това е едно нещо, за да вземат заем или заем, и мисля, че всичко, просто да го възстанови, но реалността е много по-различно от това, което можете да си представите.

Помислете много внимателно, за да видите оферти от различни банки, не бързайте с избора си, изберете само от себе си, а не какво ви посъветва в банката, те искат да направят. Тя често е добър изглед на някоя трета страна, който не се интересува от заеми и кредити, а може би и да видим какво сте изглед. След като нещо, Абонаменти, то тогава е много трудно да се откъснат от това и да започне на чисто. Ето защо, в различни финансови консултации ежедневно напомняне, че ако искате да се вземат пари назаем или да вземе ипотека, то винаги трябва да е нещо, което е важно. Например, в собствения си дом, в собствения си дом, обзавеждане, закупуване на важно оборудване на апартамента (с хладилник, пералня и др.) Заем до по-голям телевизор, на почивка, и затова не е правилно и точно това можете да получите в голяма беда, която след това ще значително усложнява ситуацията.

В днешно време, за съжаление, така че хората да вземат заем за заема. Кръгче Той винаги е нещо. Това е, но е много лошо решение, защото в днешно време не знаеш как ще бъде утре и вие трябва да се мисли за задната врата, а също и за определен стандарт на живот. Финансови консултанти съветват също, че преди да вземе заем или кредит, разсрочване на сумата, която ще се плащат около пет до седем месеца. Това е начина, по който практикуват, как ще работи, докато не са заем или кредит. Вие ще разберете колко това ще се отрази на вашите финанси и колко ще удари бюджета.

Какво всички ще трябва да се ограничи и това, което можете да си позволите и какво не. Ясно е, че ограничението в някои случаи ще е необходима, защото наличието на твърда месечна сума пари, а не като това е една много голяма разлика. Определете Вашите плащания, така че, ще трябва да изплати никакви обстоятелства, това е много важно. Ако оставите надраснем заемите си през главата, че това е голям проблем. Такава ситуация трябва да бъде решен, но не и от вас да си изплати заема да приемете друг заем. Въпреки, че това е възможно решение, но решава само половината. Въпреки един заем, но имате много повече, което, разбира се, ще трябва да плащат обратно, така или иначе. И това със сигурност не е нужно много време, за да влязат в подобни проблеми. В допълнение, ако ситуацията се занимават с теб, така че винаги ще заемат все повече и повече, тогава вие ще откриете себе си в една спирала или капан, от който е трудно и често е невъзможно да се измъкнем. Трябва да знаете как най-добре да се заемат, за да не попада в капана на дълга, или просто спирала. В тази статия ще намерите малко вдъхновение.

Кой предоставя заем?

Важно е да се знае с кого взимате на заем и при какви условия, които приемате на заем. На пазара няколко десетки банки и небанкови институции. Сред тях можете да избирате, което е добре, защото, както ви се подобрят условията, но вие също трябва да се мисли за достоверността на банковите и небанковите институции. Доверието може да се провери в интернет, има различни дискусии и ревюта, където хората споделят своите чувства и преживявания. Доверието може да бъде намерен на интернет страницата на CBA. Можете да проверите банковите институции. Те небанков можете да проверите както на борда и в Leasing и финанси асоцииране.

Може да бъде нает от лихварите, те трябва да ви даде допълнителни грижи, и ако това е само малко по- възможно с такива хора, на заплитане от тях. Лихвари същество отпускат заеми на никого. Ако заемът е лесно достъпен, бърз, не се докаже доходите си, всичко това предполага, че можете да месят голямо неудобство. Тези неудобства могат да бъдат отразени в голям интерес, а също и значителни санкции за проблеми с погасяване. Винаги четете договора правилно, занесете го вкъщи, където тя все още четат, помолете някой да провери размера на параметри, които са посочени в договора.

Взима дълга? Не го правете!

Много хора се установяват техните дългове Други заеми. Това разбира се не е добре, защото това е лесно да се получи в една спирала на дълг. Специалистите съветват, при никакви обстоятелства, не се взема на заем, за да изплати дълговете! Ако имате множество заеми или има вписване в регистъра на длъжниците, ако искате да се заемат отново, няма да има по-неблагоприятно положение (по-висок лихвен процент, търсенето на обезпечение, и т.н.). Разбира се, това не означава, че тя ще получи кредит, често хората, които вече имат кредит или имат запис, може да получи заем от банка. Тя винаги е била по-строги критерии.

Месечният размер на вноска може да нарасне до големи височини. Влоши финансовото им състояние, няма да бъде в състояние да излезе с парите, и тогава вие ще внесено в един порочен кръг, за да един кръг залпове. Вие ще бъдете от месец на месец все повече и повече в дългове, че няма да бъде в състояние да изплати всичко, което имаш и по този начин задаващата проблем, че ще в света. Капан дълг можете да абсорбират, когато съчетават няколко вида заеми. Например, целта потребителски кредити, бързи заеми ден на плащане на вноски, покупки на стоки и др. В този момент, така че просто трябва да, вие болни, загубили работните си места, разведен, скъсах с партньор или са били в отпуск по болест и дългосрочен ангажимент да поставите.

Решаване на проблеми, особено във времето!

Днес можете да станете длъжник почти по всяко време. Само да не плащат глоба шофиране незаконно, забрави да плати телефонната сметка в срок, банката не плащат вноската навреме, не за да се върнете във времето банка пари, които са заимствали на кредитна карта. Това е много проста. В този момент скача санкции за закъснели плащания и сумите са по-високи и по-високи и по-високи. В крайна сметка, като глоба за билет може да се изкачи на три хиляди хиляди и дори повече. Ако плащането ще имат проблеми и вие ще откриете себе си в невъзможността да се плати, е необходимостта да се намери начин да не се, но рискуват да го кажем и решаване на проблемите започват веднага! Говорете с кредитор (банкови или небанкови институции и т.н.) за това как да се процедира и какво да правя по-нататък. Колкото по-рано започнете да се реши проблема, толкова повече възможности имате и колкото повече вратите отворени. Например, вие имате пространство да, да поставите заедно погасителен план, отлагане на плащанията по заеми, за консолидиране на извършените плащания и други подобни.

Няколко опции са на разположение, и колкото по-бързо се действа, толкова по-добре за вас. Ако не е нужно да плащате за няколко месеца и нищо не го направите, след това едва ли може да задам няколко предимства и малко помощ. Проблемите, които не могат да се решат от само себе си и ще са склонни да расте и расте и в крайна сметка, за вас ще бъде още по-лошо. Ако имате проблеми с погасяване, в днешно време има клиники за хора в затруднено финансово положение. За съвети и нищо определено може да ви помогне там, или най-малко да ви даде добър съвет. В екстремни случаи, когато е ясно, че изпълнението избегната, може да се пристъпи към личен банкрут. Той, обаче, има свои собствени правила, които трябва да отговарят.