Как да определим цената на кредита

● 02. 04. 2014

За да получи кредит, трябва да знаете цената му. Какво точно означава това? Цената не включва само интерес, но също така и други такси. Научете как да се изчисли цената на кредита да знаете за това как са благоприятни или неблагоприятни продукт ви се иска.

Като цяло, цената на кредита

Цената представлява общият размер на кредита, което плащате пари на заем, за целия период, през който заем, който имате. В допълнение, лихвите се отразява в цената на каквито и да било други такси, които могат да бъдат в отделните кредитори са много различни.

Хората, които избират заем (независимо дали каквото) често правят една решаваща грешка - се ръководят от интерес. Аз предпочитам да вземе заем с нисък лихвен процент и не осъзнават, че в крайна сметка ще плащат повече, отколкото ако сте взели заем с висока лихва и по-ниски такси. Затова при избора на кредит не реши с интерес, но с годишния процент на разходите.

Годишният лихвен процент е годишният процент на разходите. Това е броят на хората се даде възможност за по-добра оценка на предимствата и недостатъците на кредита, при условие.

Годишният процент на разходите се изразява като процент от дължимата сума, която потребителят трябва да плати за годината. От 2002 година, те имат правно задължение да се посочи годишния процент на разходите на почти всички доставчици на потребителски кредит.

Годишният процент на разходите се включват различни такси, по-специално за договора, управление на кредити, управлението сметка, преводи на средства, като първото увеличение на плащанията за застраховка за защита на плащане и т.н.

Цена за дългосрочни кредити

Докато в краткосрочен или средносрочен план заема, е важно да разберете техните цени да питам за това, колко пари ви плащат, че е важно да се разбере, че тя не работи за дългосрочни кредити. Причината е, че тя не се основава на стойност на парите. Необходимо е да се държи инфлацията обезценява с течение на времето. Когато се изчисли колко ипотека да бъде възстановена, тя изглежда да ни получената сума е непропорционално висока. Ако проектираме до обезценяване на парите (поради инфлация), това не е толкова лошо.

В контекста на инфлацията ние говорим за стойността на парите във времето. Това е математически метод, който дава възможност да се сравни стойността на парите от различни периоди от време. Изчисляване разказва истинската цена на кредита.

Ипотеки на ефективния лихвен процент

Докато по-голямата част от кредитите да изчисляват своите ставки въз основа на годишния процент на разходите, ипотека среща с понятието "ефективен ипотечни лихви. " Годишният процент на разходите не е възможно за ипотеки се изчисли точно.

За потребителски кредити, годишния процент обикновено се изисква да предоставят, но ипотеката няма да знаят тази информация. Следователно, трябва да се изчисли ефективната лихва се основава на информацията, която имате - лихвеният процент, такси, данъчни облекчения и т.н. Въпреки това, изчисленията са сложни и могат да се справят без проблеми мирянин.

Защо са загрижени относно цената на кредита: Кратка

Определяне на истинската цена на кредита можете по-добре да вземе решение дали да се получи кредит или не. Докато краткосрочните заеми е цитат лесни за дългосрочно ние трябва да се вземе предвид инфлацията, която винаги се записва на тези, които вземат заем, и обезценява средствата за спестовна сметка.

Знаейки цената на кредита ще ви позволи да се реши по-добре дали да остане в лизинговия договор, или да преговаря с ипотека, можете да се абонирате за известно време, но то е много вероятно, че наемът се постигне още по-големи количества и че ще плащате всеки месец, инфлацията няма да ни помогне (за разлика от ипотеката).

И накрая, тя помага да се мисли за нещо подходящо инвестиция. Къде е в състояние да инвестират свободни пари, така че сте спечелили повече от стойността на кредита, трябва да сте на разположение средства, оставени да се инвестира.

Въпреки това, ако сте консервативни и не вземат парите си другаде, освен по спестовни сметки в банки и не са готови да приемат идеята за инвестиционен риск ще бъде по-добре за вас, за да изплати заема.