Как да научим детето си да управлява пари

● 01. 04. 2014

Не е необходимо да се направи някакво специално правило, но само основните неща. Винаги помнете, че както се отнасяш пари с вас и ще ги както и лечение на детето си. И не само с пари. Завършете с целия живот. Какво детето от най-ранна възраст, което вижда, чувства и приема за даденост, и по този начин се държи.

Колко пъти родителите искат детето отиде до пианото и все още не не не един от тях играе музикален инструмент. Детето не разбира, и ако желанието за самостоятелно преподава пиано, не е необходимо да го принуди. Родителите ще струва много пари и тяхното потомство, докато за отхвърляне на играта, не отиде при нея и да не се практикуват. И тогава е много лошо.

Банкнотите в джобовете

Така че, дори когато образование, как да се справят с пари, дай на детето подходящ пример. Някои от тях, особено мъжете, износени монети, банкноти, но също е различно в техните джобове. Не е чудно, че дори едно дете, освен ако не получи парите се търкаля навсякъде, хвърля един може да загуби или някой го краде. И не само това. В този случай, детето никога не може да има обща представа колко пари имаш и какво могат или не могат да си позволят да купят за тях.

прасенце

Колкото по-рано лечението на детето ще се научи на парите, толкова по-скоро ще бъде гадняр. Да, ако не се раждат, не е необходимо да се започне с лекция за стойността на парите, а по-скоро, за да бъде по-голям и започва да ходи на училище. Може да е имало, във всяка игра, запознай се с пари. Също така, баби, чичовци и други членове на семейството обичат дете дарява пари за сладолед на въртележката, и така нататък. По този начин дари пари, се приема, че парите обратно, обикновено веднага убит. Което не е така, или не изцяло. За тези случаи е добре да се вземе едно дете спестявания касичка.

Кажи му, как да се отнасяме прасе, вие също трябва да включите вашия личен пример, както ви харесва малко спестяване за себе си и това, което сте имали голяма радост, когато можете, тогава целият прасенце счупи и си имал толкова много пари, които бихте могли да получите голям мотор. Не общия образованието на детето е най-доброто състояние през примери, които детето може да си представите всичко.

Децата са различни - едно при перспективата за бързи пари спестил Йозел аз разчитам на популярния въртележката и се откаже от любимите сладкиши. И това е още един плюс спестявания касичка - детето иска да има определена цел и иска да се срещнат, за да даде на малки удоволствия, за да се отговори на големите. В този момент, можете да ви поздравя, защото сте били в състояние да се научи детето да се мисли за стойността на парите и ще ви избави. Samo е решил да се разпореждат с парите и nerozhazuje е някак си грубо.

стойността на пари

Също така е добре да се научи детето да разпознава отделни ноти, а за него се учеше по-лесно и следователно стойността си е представял, че е най-добре да записва индивидуалните примери, какво за такива и такива пари може да се купи. Да не се притеснява прекалено много преподаване на малки деца, а по-скоро да се вземат с течение на времето - след като ви покажа как можете да спестите пари за хубав мотор за следващия път, след това той се въведат сметки и тяхната стойност.

За по-големи деца

Така че тези, които вече посещават основно училище, това е една добра игра на дъска с пари. Например, популярната състезания, където играчите са дадени основно пари като тези пари си купи кон, който може да се възползва и да събират такси от посетителите. С такъв игри дете получава добра основа за това как на практика, парите обикновено оперират.

отстъпка

Някои родители дават децата си на месец, или повече седмично квоти. Това е стар трик, но това не винаги работи както трябва. Родителите трябва да имат детето правилно обяснени и определени граници за това, което парите са предназначени, или форма на обучение и управление на парите в този случай напълно прекрати. Pocket пари се дава на деца, с цел да бъде в състояние да изтеглите пари, а не да купуват глупаво.

На определен ден и определен период от време

Идеалът е да се каже на детето, че получава определена сума всяка седмица, вие ще имате от вашите нужди и хобита. Вие ще гарантира неговото жилище, храна, дрехи и т.н. потомък може да направи или че сумата похарчена веднага, или те правят със свой собствен бюджет, който е най-добрата демонстрация, че детето е около насоки за управление на парите. Ако вие ще получите джобни пари, то трябва да има свой собствен портфейл.

Винаги дръжте харченето на пари в същото време и в същия ден. Кажете на детето да картите. Тя е в този момент с нетърпение очакваме да и ценят повече, отколкото ако той ще даде само парите, колкото искате. Заповядвам ти трябва да следват, така че не бива да забравяме въпроса за парите, не се колебайте да оставите телефона да показва напомняне. Не всяко дете може да се каже за пари, и ако му покажа снимка на това как тя работи ненадеждност, не мога да чакам да се прибера вкъщи, ще бъде точно така, както си го кажа ли, или ще трябва да се създаде дистанция.

На първо детето плащат по-малки суми и след това го увеличи. Така например, в първия клас петдесет евро на седмица, от четвърти клас след сто милиона евро, и така нататък. Тя е до теб, какъв стил ще изберете.

Братя и сестри и тяхното съперничество

Също така е препоръчително, ако имате няколко деца. Те ще говорят помежду си за своите спестовни планове, това, което те възнамеряват да се изразходват парите и триумфира в него, който има повече. По този начин, те ще се опитат да спестят пари, а не напълно разпръсна в безсмислието. Те започват от това как да имат повече пари, за да мисля, че може би се опита лятна работа или просто обикновен помогне на някого. Може би продаде стария си колекция от карти хокей съученици, защото той желае да има нов скейт и играе хокей себе си.

домакинството

По-големите деца, обикновено до втория етап, че е разумно да се запознаете с бита и семейния бюджет. Ако знаете за това как да прекарат един месец само за храна, но също така и за други необходимост, които се нуждаят от решаване. Не пропускайте ипотека, застраховка, вода, газ и електричество. Детето трябва да знае, че е необходимо да се обърне на тези плащания и какво се случва, когато тя не плаща. Направете ги не тежест с ненужни формулировки, които тя може да бъде твърде много. Дори и да не включва думата ипотеката. Напълно достатъчно е да се спомене, цялата сума е дебитна и други платежни, заедно, заедно, като такса за къщата. Въпреки, че децата днес, благодарение на влиянието на интернет, телевизията и други медии, думата ипотеката може би знаете, но няма причина да се използва по никакъв начин. Може би е искал обяснение на това, което всъщност е ипотека или трябва през цялото време за това. В центъра на вниманието по отношение на семейните финанси, той не е имал капацитет, така че като цяло, макар и хубава, дълга и тълкуване няма да успее да осуети.

Играя с ограничен бюджет

Той е многократно демонстрира, че едно дете се учи най-добре игра. Това не е задължително да се състои в това, че детето ще бъде неспокоен, но трябва да го нарисува на хартия това, което трябва да се плати всичко и колко струва пари. Постоянно го помоля да се уверите, че той вижда и разбира. Ако детето се вдигат врява за увеличаване на джобни пари, нищо не е по-лесно, отколкото да му дадат пари (на борда игра, или се прави с хартия), заедно с нуждите на домакинството и че всички трябва да плащат, докато вие ще се играе с детето си, което идва малко джобни пари несправедливо. Entertainment е дете по-лесно да се разбере ситуацията.

Дали детето ви реши за себе си парите

Не се притеснявайте за това, за това, което детето прекарва парите. Децата са интровертите и екстровертите. Първият е по -скоро тих, и електрически прозорци. Когато далеч от него, като родител ви измъкнат, какви джобни пари, може да не искате да се каже. Не питай, може би това ще ви спести подарък, така че то не само тази изповед. Направи го щастлив, нека тези неща трябва да определи за себе си. Това не е добре да се научи едно дете да печелят пари работа у дома. Домакинска работа и почистване около детето трябва да се направи, а не само, когато тя стане заради парите.