Как да изберете записа на ипотеки

● 01. 04. 2014

Ако искате да вземете ипотека, трябва да преосмислят много от аспектите по отношение на нейната оптимална настройка. Един от тях е времето на фиксиране. Какво е то и как да изберете корекция е?

Каква е тази фиксация

Fixation е времето, през което ипотечния заем възнаграждение със скорост, която е уговорено в договора. Това е с фиксиран лихвен процент. Това означава, че дори ако пазарните лихвени проценти се покачват или спадат, ти курс няма да бъде засегната.

Фиксиране може да бъде за една година, но в продължение на няколко години. Това е най- често избран период на фиксиране на 1, 3 до 5 години. Експертите дори по-дълъг период на фиксиране препоръчва.

Как се избира фиксация

Особено предпочитани са по-къси фиксиране. Това ще направи вашата ипотека по-гъвкави, не само по отношение на лихвените проценти. По време на фиксиране е, можете да направите други промени, свързани с вашата ипотека (повече за това по-късно).

Като цяло, хората избират за фиксиране на очакваните темпове на развитие. Ако текущия период на ниски цени, което от двете е по-дългия период на фиксиране, особено когато се очаква, че процентът ще се увеличи. Ако, напротив, расте, то е препоръчително да се избере по-кратък период на фиксиране. Разбира се, колкото по-дълго фиксирания период и да изберете, толкова по-трудно се оценява прогноза.

При оценяването на период на фиксиране ипотеки следват три основни критерия - доход, ликвидността и риска. Това е общо правило за вземане на решения за финанси, а също така се отнася избори фиксация.

Optimal ипотека, с която можете да се насити ще бъде евтино, можете да го промените и да бъдат уверени, с най-малък риск. И трите критерии не могат да бъдат постигнати, така че да следват в съответствие с това, което е най- важно за вас.

Ако искате да сте в състояние да се справят по различен начин с ипотеката в кратък период от време, да изберат за един кратък период на фиксиране. По отношение на приходите, в този случай цената е за предпочитане пред по-кратък фиксация. Ако не рискуваш нищо, че е по-добре за вас записът дълго време.

Промените във времето на фиксиране

При избора на фиксация е важно да се разбере, че не се променя, само лихвата, но и височината на вноски, размерът на платената лихва и оттам на данъчните удръжки, ако тя се прилага.

Ако домакинството здраво семейния бюджет е на мястото си загриженост, че погасяването на заеми и скъпо домакинство ще има по-големи затруднения в изплащането на ипотеката. Повечето от въздействието не е толкова драстична, защото увеличението е общо повишаване на цените и в тези случаи обикновено се увеличават заплатите.

Вие не трябва да се примиряваме с процент, предлаган за вас от вашата банка

И какво, ако вашата банка ще предложи лихвен процент, който ще бъде твърде скъпо? По време на фиксиране, можете да рефинансират ипотечните си заеми, например ипотека за погасяване на част или цялото, но също така и да се сменят банки с по-благоприятен лихвен процент. Ако сте се обмисля този вариант, изчисляване, ако наистина се отплати. Не го съди само от интерес, но също така и в съответствие с таксите, свързани с промяната, нова оценка на имота, които обикновено изискват нови банки и т.н.

Настоящите лихвени проценти и възможността да преминете към друга банка, за да се допита преди идва фиксация време. Някои хора чакат, докато те могат да получат писмо от банката, но е възможно, че вашата банка ще създаде един много кратък период от преработка, за които недостиг всичко. Не забравяйте, че интересът на банката е да ви дам един кратък период от време да мисли, да nerefinancovali ипотека си в друга банка. Научете всичко, което да се реши дали да останеш в банката или да напуснат, най-малко един месец преди датата на фиксиране.