Как да изберем застраховка живот

● 01. 04. 2014

Възможността за трагични инциденти не обичам хората си мислят. Въпреки това е необходимо да се запази това да се случи. Емоционално, че е трудно да се установи. Ние трябва да се съсредоточи върху облекчаване на финансовите последици.

Живот

Животозастраховането е продукт, който защитава семейството си финансово в случай на смърт на собственика. Специфичното съдържание на обезщетение се дава поръчката и варира в зависимост от застрахователните компании, и най-вече от вида на избрания животозастраховането. Някои видове могат да служат като спестовни или инвестиционни инструменти.

Застраховка живот трябва да бъде над всички икономически активни хора, които се осигуряват финансово за семейството си. Препоръчително е да се закупи застраховка живот, ако приемате с вашия партньор или партньор на ипотека. Някои банки дори в тези случаи изискват.

Застрахователната компания няма задължение да осигури застраховка живот, а също и някои заинтересовани отказва. При вземането на решения играе роля възрастта на кандидата, но и своите рискове за здравето. Застрахователните компании очевидно искат да поддържат претенциите до минимум. Рисковете също се отразяват сумата на премията.

Видове застраховки живот

Различаваме няколко основни видове застраховки живот. Те са:

Застраховка за живот

Смесена застраховка е комбинация от застраховка срещу смърт и спестяване. Част от парите представлява стойността на собствения капитал от застрахователното дружество инвестира и оценява и да живее, за да видите, ако осигуреното застраховка края, тази сума получава благодарност обратно.

ДЗИ е гарантирана минималната стойност за пари. Недостатъкът е, че не могат да повлияят на формирането на капиталовата стойност на застраховката.

Застраховка инвестиционна живот

Застраховка инвестиционна живот се свързва с по-висока оценка, но тя няма да бъде по-висок инвестиционен риск. Тази застраховка не е подходящ за консервативни клиенти. Важно е да знаете как да изберете най-подходящия взаимен фонд в съотношението на замяна и ниво на риск.

Застраховка Term живот

Застраховка Term животът няма спестявания компонент. Тя е предназначена само за плащане на определена сума в случай на смърт на клиента съгласно условията, определени в споразумението. Ако договорът свидетелстват, можете да събирате застрахователни обезщетения.

Застраховка живот Term избрана от клиенти, които искат да "просто " да осигури семейството си в случай на неговата смърт. Това е често избран за да се гарантира, че ипотеката.

Пенсиониране Застраховка живот

Пенсионна застраховка живот е специален вид застраховка, която служи, за да събере сумата на парите, които ще бъдат изплатени под формата на ренти в пенсиониране клиент. Покритието в случай на смърт, има само една малка част от премията. Повечето от парите е поскъпнала.

Ползи от Застраховка живот

Сред основните предимства на застраховка живот е да се предостави застрахователна защита. В зависимост от избрания вид на застраховка живот има и други предимства - стойност за парите и избор на стратегия за инвестиции.

Вие ще оцените възможността за приспадане на данъчната база, данъчните облекчения и способността да се обездвижи застраховка в полза на всички физически и юридически лица.

За неговата застраховка живот и инвестициите в него не може да дойде при изпълнението. Тези средства не могат законно да бъдат конфискувани.

Какво е важно да се грижи, когато се занимават със застраховка живот

Недостатъци възникнат отново избрани от определен вид застраховка. За единица, свързана с застраховка живот риск е лош избор на стратегия. Сред другите недостатъци на възможността за отказ от застраховка.

Основен недостатък е фактът, че животозастраховането е сравнително сложен продукт, че трябва да бъдем много внимателни, че правилно го конфигурирате. В противен случай няма да доведе до това, което очаквате от него.