Как да инвестираме в злато

● 30. 01. 2015

Вие сте решили да инвестират в злато? Знаете ли за тази инвестиция, всичко, което трябва да знаете? Да се целият въпрос по-близо.

Инвестициите в злато

Инвестирането в злато е чудесен начин да защитите вашите активи срещу инфлацията, т.е.. Обезценка на пари. Всъщност запазва стойността на злато, и тъй като ситуацията е различна икономики в света, е отново напоследък за инвестиране в ценни метали по-високо търсене. Инвестиционно злато е в основата на европейското законодателство в областта на освободени от данъци. Основни характеристики на инвестиционно злато е, че ликвидността разлика от недвижими имоти. Предимството е, че златото е просто и лесен за носене. В допълнение, като цяло, неговите свойства са подходящи като инвестиция. Има различни видове на инвеститорите в злато. Това са предимно хора, които искат да се запази богатството, купувачи на активи, централни банки, спекуланти, либерали, финансови институции, хеджърите портфейли и т.н. със злато, търгувани на стоковите пазари.

Как да инвестираме в злато

Има много начини да се инвестират в злато. Тези варианти са разделени в две основни групи. Те инвестират в злато във физическа форма и Non - запазване на инвестициите в злато във физическа форма.

във физическа форма

Най-често търгувани злато под формата на кюлчета злато и монети. Техните предимства са, че перфектно отразява еволюцията на пазарната цена на златото. Важно е, обаче, да се осигури транспорт и съхранение на злато на кюлчета или монети. Можете също така да инвестира в златни бижута. За нас това не е твърде обща. С този метод инвестиции скоро се срещнат в Близкия изток и Азия. Gold е възможно също така да се съхранява на сметката. Как работи е, че физическото наличие на безопасни злато, която е на вашия акаунт. Има да се очаква разходите за съхранение, сигурност и застраховка. От друга страна, има малко професионална сигурност и риск от контрагента.

Non - водене злато във физическа форма

Препоръчително е да се инвестира повече в физическо злато, но можете да инвестирате в борсово търгувани фондове (ETF) индекси. Това са ценни книжа, които точно отговарят на цената на златото. Има малък риск от контрагента. Недостатъкът е, че лицата, управляващи фондове се таксуват такси. Други възможности са другите инвестиционни фондове. Са лесно достъпни. Всичко зависи от умението на мениджъра.