Избягвайте заключване за деца, можете спести!

● 01. 04. 2014

Веднага след като току-що роден малкият човек се огледам в болницата, след като вашия квартал, просто се удари в света на финансите. Веднага след раждането, бебето (по-точно, майка или баща, ако има такива) предлага застраховка живот е " спестявания " ефект. Това е добре да се откаже такъв продукт? И защо?

Безспорният факт е, че заключването на детето все още оцеляват и тяхната степен ; стои най-вероятно поради няколко причини. Първо, родителите не разполагат с цялата необходима информация за други възможности за спестявания и инвестиции за деца. Освен това, тези политики са често доста безцеремонно, предлагани в ситуации, в които новите майки имат съвсем различни идеи, отколкото сделка с някои финансови въпроси. И за съжаление, само защото често кима да договаря тези " спестявания" предпазители за вашето бебе, защото не би направил за него.

За доста обширни и агресивни търговски практики на високите такси застрахователни разходи. И в този контекст, да не говорим за по-високи възнаграждения за служителите, както и на посредника, ако ние ги в сравнение с други спестяване или взаимни фондове.

Единственият основателна причина за съществуването на заключването на дете е заместващ доход в случай на непредвидени и нежелани обстоятелства - има за цел да заболяване или нараняване.

Когато става дума за такъв неприятен случай, той често не може да достигне нормалното ниво на доходите, тъй като тя трябва да се грижи за болно дете. Но е вярно, че рискът от заболяване или нараняване, детето може да преговаря чрез своите застрахователни полици като родители. Застрахователни проценти ще бъдат едни и същи и ти падне Ваше задължение е да плащат допълнителни такси за бушона надценени бебе " спестявания " на. Определено не е неразумно да се прецени дали има някои потенциални рискове, които са ненужно сложни. По-добре е да има по-малка площ и лечение на леки наранявания чрез парични резерви. От друга страна, ние трябва да признаем, че инвалидността не създава резерв от около милион и тук има смисъл да го оставите да се застрахова.

Fuse е скъпа инвестиция

Осъзнайте колко скъпо и най-вече ненужна застрахователен посредник е. Тя премахва пари от вас, че ще изплати значителни такси за евентуално предадени фондове инвестиционна компания (в случая на единица, свързана с застраховка живот), или е " оценка " на срочните депозити доходност ниво, което се случва при застраховката на капитала живот. Разбира се, инвестиционното дружество не е в някоя благотворителна асоциация, но поддържа разходите си и плащат добре.

Застрахователната компания месечна такса в допълнение към десетки евро премахва първите си 12-24 плащания за покриване на разходите им. Което означава, че ще бъде една година или две, за да плати застрахователната компания без самата тя започва да инвестира. В крайна сметка, това означава, че политиката, която "инвестиция", като плащат за двадесет години, се подготвят най-малко десетки хиляди евро.

Fuse да "вдигне" данъци

Печалба от бушона е винаги обект на 15 на сто данък срещу инвестицията, например в ценни книжа (включително взаимните фондове), че след половин година са освободени от капиталови печалби. Въпреки това, застраховка дете живот, за разлика от предпазители за възрастни приспадат от данъка върху доходите на база, което означава, че те всъщност плащат повече данък, отколкото обикновено се изисква. На практика, тя може да изглежда, като че ли през тази предпазители € 100,000 и доходите ви спира върху размера на десет хиляди, и в същото време плащат данък в размер на € 1500, което е 15% от 500 евро.

Спестяване чрез предпазител е ограничен по отношение на ликвидността, което означава, че спестените средства по фондове или дори да се влошат. Изборът и промени да се извършват много по-бързо и по-гъвкаво, когато запишете на застраховка, например чрез спестовни сметки или взаимни фондове. В допълнение, можете премахване на задължението да плащат месечни такси. Ако заключването на дете е изискването да плащат месечни вноски, поддържани от високи санкции за неспазване на графика за плащане, тъй като това е премия.

Така че обратно към проблема как да се лесно и без излишни такси за застраховане на вашето дете. Загуби значение за справяне с леки наранявания и заболявания, особено в първите месеци и години, ако майката е у дома и в получаване на родителски квоти. Тогава следващия път, че е уместно да се справят с една и съща форма на резервите от предпазители, те спаси. Рискът от сериозни здравословни усложнения за лечение на допълнителна застраховка по застрахователните полици на родителите. А спестяванията? Инвестиционни политики се дължат на високите такси, по-неблагоприятни в сравнение с директното закупуване на взаимни фондове.