Инвестиции в земеделски земи

● 28. 03. 2014

Всеки би искал да инвестира парите си в него в продължение на определен период, умножен и може да ги използва. Понякога също така да финансира инвестиции, за да не губят своята стойност. Но намирането на подходяща инвестиция, това не е лесно. В допълнение към класическия стока е интересен възможности за инвестиции в недвижими имоти. Земеделска земя може да бъде описан като сравнително сигурна инвестиция с относително висока оценка. Условието за такъв резултат е доста подробно познаване на пазара и много време, което трябва да се обърне за закупуване. Преди това, общата собственост, като например нови и стари апартаменти, те в момента са в упадък и цените им падат в свръхпредлагане.

Докато запасите след спад в по-ново време значително укрепване, обаче, все още остава силно волатилен. Поради тази причина все по-голям брой малки и големи инвеститори, фокусирана върху закупуването обработваема земя, чиято стойност започва да се покачва около пет години. Тъй като след това, се е увеличил от около половината.

Обосновката за общите ниските цени на земята в държавата е ниско ниво на наемите. В други страни на средните наеми на Европейския съюз между 5-10000 евро на хектар на година, докато за нас цената варира 500-2000 евро на година. Ниски наеми в нашата долина има две причини. Един по-ниски субсидии за земеделските стопани в Европейския съюз, а втората причина е разпокъсана между много малки собственици на земя. Първата причина, обаче, изчезва в дългосрочен план, а вторият е характерен за страната ни и взема решения за това, което земята ще бъде висока, и че напротив, почти ще непродаваем.

В минали времена, голяма част от земята разделя на тесни ивици, които семейството имали повече в различни части на селото. След като комунистите взимат властта, това поле се слива заедно, разорана и оригиналния земята е официално слеят в по-големи единици. След ноември 1989 г., като същевременно правата на собственост възстановени, но границите на местните земи не са пряко видими в областта. Следователно не може да се използва самостоятелно и земя или лизинг. Земеделски кооперации и частни земеделски стопани поле споделя от различни споразумения, така че собственика е да се приеме, че някои от областите, в селото е само на лизинг бившия отбор и да не можеш да направиш нищо по въпроса.

Оригинални собственици и freeholders имали заедно от самото начало да се борят много на разпределение на земята, но в днешно време този вид разделение е типичен пример за картел на микро ниво. Собствениците имат своите права и наемите остават минимални. Много бивш екипа дори ангажирани собственици в продължение на пет или повече години по-рано, или ги принуждават да подписват предварително преференциални права за земя, което прави земя губят стойността си, тъй като той не може да продаде. В допълнение, голяма част от собствениците са възрастни хора, които живеят в страната и само пасивно да ги приемат за обременяващи договори, като същевременно се оставя вие плащате само минималната наема. Тези хора очевидно не искат да се спори с техните съседи, познати или роднини. На този картел, обаче, фермерите нямат правно или морално право. Грантовете ще бъдат увеличени с няколко хиляди на хектар и ще продължат да се увеличават, но наемите остават същите.

И там се появи една интересна възможност за инвестиция. Ако инвеститорът успее да изкупи достатъчно количество земя, преговаря наемател благоприятен лизинг и други договорни условия, тогава можем да направим интересна печалба. Нарушенията на картела се плаща, обаче, предлагат на нарушителя трябва да е интересно, най-малко в размер на десетки хектара. Индивидуална собственик на няколко декара разпокъсани в повечето случаи просто нищо не може. Човек може да се спекулира по отношение на така наречения преразпределение на земята, в които се посочва, обмен земя, но тези корекции трябва да изчакат за подкрепа от други собственици и от селото. Преобладаващата част от тях са изчезнали и финанси. Според сегашните темпове на корекция, се попълва за повече от сто години.

Разбира се, има и рискове за инвестиране в земя. Първият основен риск е цената на различни места и за различни земи драстично различни. Официални цени, като също има, но може да се използва само за целите на данъчното облагане, като например данък върху прехвърлянето на имущество и данъка върху недвижимото имущество. Тези цени не се съобразяват с официалната оценка на пазара. А броят на хората, които вече опиянени недвижимост и купи надценен земята, които след това не отиде да продаде или покупната цена. Повечето такива оферти в сайтове за недвижими имоти е надценени и нереалистични. За твърде лош вкус предложения са с лошо качество земя или скрити дефекти.

Друга опасност при закупуване на земя е недостатъчен обем на закупуване на земя. Това може да се случи във връзка с изчерпването на средствата на инвеститорите или защото собствениците отказват да продават имуществото си. Изкупуването е самостоятелно се среща с фермери съпротивление предупреждават местните жители преди продажбата на земя на чуждестранни купувачи. При закупуване на по-малко количество земя фермери обикновено отказват да се променят условията на договора, тъй като подозира, че новият собственик прави добре предварително на всеки, който може да се наеме на терена. Инвестициите могат след това бързо стават непродаваеми и инвестирани пари по линия умъртви година. Поради тази причина, тя е идеална инвестиция около петдесет декара земеделска земя, където никой инвеститор ще получи сравнително прилична позиция за договаряне.

Но има и друг риск, който е най- ниската ликвидност на земя трябва да се сравнява с апартаменти. В по-големите градове има със сигурност много добре развит пазар на жилища, който е на разумна цена, може да продаде бодро, но собственикът на терена на купувачите трябва просто да чакаме. Инвеститорите обикновено купуват земя само на определени места, така че собственикът има кандидат му буквално. За инвеститорите, които планират да се намали риска, тя е от съществено значение да има доверен съветник, който строго специализирани в инвестиции земя.

Положението в Западна Европа е доста по-различно от това на повечето страни в света. В Западна Европа, защото цените на земята варира значително по страни. Може би можете да си купите един метър в Германия в продължение на двадесет и пет милиона евро във Франция в петнайсет, а в Холандия това е цената на петдесет милиона евро за един метър. Сред развитите страни остават големи различия постоянно. Тя се причинява от транспортните разходи, данъчни и правни аспекти и регулиране на пазара на земя в някои държави. Например, във Франция, фермерите предпочитат на собственика на земята.