Инвестиции в Bitcoin - победа или риск

● 02. 04. 2014

Media понастоящем спрягат думата " Bitcoin " във всички възможни спадове. Но какво е това " Bitcoin " и защо той все още говори за него? Някои се опитват да отговорят на въпросите.

Какво е Bitcoin

Bitcoin е виртуалната валута на Интернет, който не зависи от всяка страна, фирма или институция. Валути или по-скоро начин за " получаване " измислени и проектирани от един човек крие под псевдоним Satoschi Nakamoto. Първоначално не беше предвидено, че Bitcoin ще се превърне в инструмент на спекулациите, тъй като тя е трябвало да бъде само виртуална валута. Това означава, че не можете да си представите на валута под формата на банкноти и монети. Всеки може да има Bitcoin съхраняват на твърдия ви диск в компютъра, на USB флаш устройство или в облака, то зависи от това, което един костюми.

Истината е, че когато някой в 2009 година, когато произхожда Bitcoin, закупена валута за няколко долара и изчака развитието на своята цена, така че днес ръцете ми. Аз бях, че идеалната държава - с минимална инвестиция може да бъде в рамките на около четири години, за да печелят хиляди пъти.

Цена Bitcoin

Цената на Bitcoin (БТК показва, че абревиатурата) през февруари 2010 г. е на равнището на една сто долара. Една година по-късно Bitcoin стойност се увеличи до около един долар. В края на 2012 г., валутата продаден дванадесет долара и през ноември 2013 даде Bitcoin закупен за хиляди долара и повече. Но не можем да кажем, че цената на Bitcoin в периода изкачи постоянно, движенията си по-скоро като люлка. Bank на американски експерти казват, че ако цената на повишаване Bitcoin до известна $ 1300, а има и дългосрочен план.

Как е Bitcoin?

Тъй като има Bitcoin? Определено не печата или не изберете класически валута, но ползите са. Работата е там, че има сложна система от сървъри, които редовно публикува ограничено количество на Bitcoin. Миньор може да се случи на всеки. Днес възникне минна група и ползите Bitcoin заедно.

Прогнозата показва, че най-голямата сума на виртуална валута ще бъде в обращение през 2030 г., след добив значително се забавя, а 2140 година се прибира около 21 милиона Bitcoin. Процесът на минното Bitcoin ще намалее след 2030 също се дължи на увеличение на произшествията, свързани със загубата на данни и изтриване на файлове. Вече са налице някои случаи на загуби Bitcoin и с течение на времето тя ще се размножава. Например, James Howells уволнен при почистване на стария твърд диск с Bitcoin 7500, което представлява буквално страхотна богатство. Тази загуба със сигурност не е уникална, въпреки че никога не е действал в такъв голям размер на виртуална валута. Хайде Bitcoin може също нелоялни хакери, които използват сложни методи и подкрепени от безхаберието на собствениците на виртуални " сметка" може да открадне компютър и уеб портфейли, където се съхранява валута.

Струва си да се инвестира в Bitcoin да или не?

Неоспорим факт е, че Bitcoin е превърнала в явление днес. Остава въпросът дали виртуалната валута все още ще се използва за интернет ентусиасти или нея в бъдеще ще плащат и обичаен в традиционните онлайн магазини? Дали е възможно да се инвестира в Bitcoin печелят днес обсъжда в много дебати, дори сред хората, които финансират инвестициите електронна среда или които не са ангажирани.

Водещи икономисти обикновено предупреждават, че то може да предизвика опасна инвестиции балон, чието спукване на риск всеки ден. Може да се предположи, че световните сили и централната банка по-изразен бум " нерешим " валутата просто няма да го позволят. Предупреждение Bitcoin освободен до медиите на бившия управител на централната банка на САЩ и Федералния резерв банка на Китай дори са забранени китайски банки и финансови компании в Bitcoin търговия. От друга страна, Германия е била призната като редовен Bitcoin виртуална валута от нейното провеждане всеки собственик трябва да плати данък общ доход. Интересното е, че силата на Bitcoin е също така се доказва от факта, че веднага след подзаконовите знака на Китай паднаха за няколко часа на виртуална валута цена под $ 1225 хил., през деня тя започна да се изкачва отново.

Като цяло можем да кажем, че инвестирането в Bitcoin е доста рискована операция. Ако някой е купил Bitcoin, когато парчето беше няколко цента, така че отидох до приятно пари, но щастливите инвеститори са били прекалено. Много често в медиите Bitcoin в сравнение със златото. Причината е, че и двете стоки трябва да карам около една и съща цена, изразена в долари. Но златото можете да се докоснете, освен това, че в неговия случай е световно приет актив.

Ако сте решили да инвестирате в Bitcoin, така че не е неразумно да се спазват няколко прости правила. Той говори за най-важното инвестиране, коетo напълно от цялото финансиране. В златото е уместно да се наложи пет до десет на сто от активите на Bitcoin трябва да бъде символично един процент поради малкия си история и високи шансове за потенциална злоупотреба. Увеличаването на инвестициите е необходимо повишено внимание, защото днес дискусията Bitcoin твърде бавно наближава времето, когато тя стане на телевизионния екран и в таблоидите.

По-голям успех може да чака, кога ще се инвестира в други виртуални валути (д - златни, свобода резерв и т.н.) и да очакваш, че трябва да се повтаря едно и също нещо Bitcoin. Инвестицията на няколкостотин долара не е толкова голяма пратка и не е изключено, че за краткото време, бихте могли да бъдат по- висок добив.