Финансови проблеми на възрастните хора

● 01. 04. 2014

Напоследък все по-голям брой възрастни хора, които се страхуват от изпълнителното производство. През последните десет години броят на пенсионерите заредени възбрани вдигна около четири пъти. В края на 2013 г., броят на опасно задлъжнели възрастните нарасне до някъде по сто хиляди.

Причини за възникване на финансови проблеми за пенсионери

За нарастващата задлъжнялост на хората в пенсионна възраст и тяхната неспособност да изплати дължимата сума често могат да изглеждат доста критикувани презентации, или дори се опитват да помогнат на близък роднина, които злоупотребяват с тяхната помощ. Доста проблемни неща е също финансови възрастни неграмотност. В тежко финансово състояние могат пенсионерите получават прекалено високи сметки за телефонни разговори. Пенсионерите също така често поемат неговата личност заем, чието изплащане те могат бързо да ескалира над главата си.

Друг основен проблем на пенсиониране е, че те са спестил достатъчно пари за спокойни старини. Ниските минималните пенсии и спестявания усложняват живота на повече от хиляди пенсионери. Всеки неочакван разход за тях е доста голямо усложнение. Достатъчни средства за пенсиониране е вероятно само около шестдесет процента от възрастните хора. Част пенсионерите дори може да донесе дългове от времето, когато те са икономически активни. Повечето от тях са дългосрочни заеми за покупка или ремонт на жилище или нов автомобил. След пенсиониране води до забележим спад в приходите, а бюджетът е още по-уязвими.

Бавният растеж на доходите

Доста е проблем за пенсионерите е, че задлъжнелите лица да намалят значително реалния си доход, за което намалява способността им за изплащане на заеми. Всяко правителство пенсионери те обещават нещо, но изпълнението на обещания вече текущи обикновено не е така. Стягане на валоризация пенсионната схема на малко повече девалвира. Икономически активните пенсионери имат тъй като 2013 г., правото на данъчни приходи. Броят на екзекуциите на пенсионер също нараства, поради спадащия реалните доходи и разходи възрастните хора. Пенсионери често не попадат в общата бедност само защото изпълнително производство, тъй като не може да вдигне всички плащания на пенсии, защото те трябва да се нарече най-малко unseizability сума.

От януари 2013 г., неизплатените лице да остане на задоволяване на потребностите на малко над шест хиляди евро и всеки зависим след около хиляда и петстотин евро. Експертите препоръчват, че хората в пенсионна опазване толкова пари, за да имат на разположение сума, равна на около 70-80 на сто от приходите, с който са свикнали. Благодарение пари, след спад в стандарта на живот обикновено не е толкова ясна. Част възрастните хора, но дори и днес води да спестите малко пари и самата платка. Тъй като на борда не расте твърде енергично и повишаващите се цени доста основни неща, необходими, те имат много пенсионери с пенсия все още свързват двата края.