7 лакомник пари у дома си - как да се спаси дома

● 02. 04. 2014

Имате ли от време на време чувствам, че повечето от парите си спечелил вие бързо? Вие плащате наема и разходите за домакинството. Не е разумно да проверите вашето домакинство, независимо дали nerozhazujete глупаво пари. Опитайте се да се съсредоточи върху енергоспестяващи уреди - стотици до хиляди можете да се върнете към профила си. Как да се направи, но дойде? И кой уреди са ликвидаторите на вашите финанси? Следната статия ще ви дам някои съвети.

Първи KETTLE

Каната има почти всяко домакинство. Той е незаменим помощник на вода за отопление. Днес, само една шепа хора, на печката загрява водата, както е било в минали времена вече. Kettle прави имат по-висока консумация на енергия (0.26 кВтч), отколкото на котлона (0.1 кВтч), но погледнете на Бедата е другаде. Повечето хора затопля по-голям обем вода, отколкото те действително се нуждаят. Вие със сигурност знаете за какво се говори. Като се започне с пот на 1,5 литра вода, но кафе (чай) имате нужда само 250 мл. Това означава, че консумацията на електроенергия е до 4 пъти по-висока. Добра воля, когато си мислиш за него за момент, когато искате отново да се направят някои една топла напитка.

Втори КРУШКИ

Голяма част от хората все още се използва днес за осветление с нажежаема жичка. Но най-вероятно нямат представа, че тип спестяване крушки могат да спестят разходите за енергия с до 50 %. Какво мислите? Той не изглежда подходящо решение за спестяване на пари, които сте приели такива крушки в дома си? Голям плюс за този тип крушки е дългия им живот (живот). Техните решения за покупка да се объркат.

Трета Хладилници и фризери

Огромен " лакомник " електричество се наричат бели уреди - хладилник и фризер. Въпреки това, съвременните видове от тези уреди са произведени така, че потреблението на енергия по време на неговото използване е минимална. Различни проучвания показват, че потреблението е до 50 % по-малко, отколкото техните по-възрастни колеги. Те също така редовно да размразявате хладилника - замръзване увеличаване на консумацията на електроенергия.

Четвърто ПЕРАЛНЯ

Измийте само когато - ако уредът е достатъчно пълна и по този начин се използва. Дори и тук, по-новите модели са по- приятелски, отколкото по-възрастните. Запишете може също промиване при ниски температури.

Петия ТЕЛЕВИЗИЯ

Близо 10 % от бюджета на българските домакинства са потреблението на енергия на телевизията. Потърсете в магазините телевизия маркирани енергийния етикет. Това плазмен телевизор е с много по-висока мощност в сравнение с други видове телевизори. Заспиване - ако редовно гледа телевизия, да се използва таймер - тя се изключва. Разходи - Ако пътувате, TV изключва напълно.

Шестото Мияч на чинии

Съдомиялната машина е идеална за тези, които се използват, за да се измие чиниите под течаща вода (особено икономии за подгряване на вода с до 60 %). Това не само спестява енергия, но и вода, време и ръце. Съдомиялната машина е наистина благодарен уред работещ на вашето домакинство.